Delovna akcija

Hiša

Montažna ali zidana hiša?

23.05.2018, 09:25

Pri odločitvi za gradnjo hiše se pojavi kar nekaj vprašanj. Prvo je lokacija (če nismo parcele podedovali ali kako drugače dobili), potem razmišljamo o tem, ali naj bo hiša enodružinska, koliko sob naj ima, ali bo pritlična ali večnadstropna, takoj za tem pa se pojavi vprašanje, ali želimo živeti v montažni ali zidani hiši.


Bauhaus, ograje

Ograje, pregradne stene, zastirke ... Kaj izbrati?

22.05.2018, 15:42

Če želite, da bo okolica vaše hiše zaščitena pred radovednimi pogledi sosedov, vetrom ali nezaželenimi gosti ali pa želite preprečiti, da bi vam otroci ali kužki ušli z dvorišča, je rešitev preprosta – postavitev ograje.


Orban, prenova

Delovna akcija: takšna je hiša Orbanovih danes

21.05.2018, 15:35

Pridne roke Delovne akcije so tokrat priskočile na pomoč petčlanski družini, ki jim je pred sedmimi leti zgorela hiša. Ostali so tako rekoč brez vsega. Občina Dobrovnik je takrat poskrbela, da so nemudoma dobili vsaj streho nad glavo, žal pa je bil ta objekt v zelo slabem stanju. Danes je zahvaljujoč našim vrhunskim mojstrom situacija popolnoma drugačna.


Orban, prenova

Delovna akcija: tudi to se dogaja ...

21.05.2018, 14:53

Pred sedmimi leti je petčlanska družina Orban iz Prekmurja zaradi požara ostala brez vsega. Čeprav jim je občina ponudila streho nad glavo, je bilo njihovo življenje vsakodnevna borba za preživetje. Ko so že mislili, da je njihova prihodnost temna, jim je ekipa Delovne akcije življenje obarvala v pozitivne barve.


Orbanovi

Prekmurje: petčlanska družina čez noč ostala brez vsega

19.05.2018, 10:10

Petčlansko družino Orban je pred sedmimi leti huda nesreča pahnila na rob preživetja. Ognjeni zublji so namreč zajeli njihovo hišo in čez noč so ostali brez vsega. Na srečo jim so v občini Dobrovnik nedaleč stran od pogorišča ponudili začasno bivališče, kjer pa je bilo vse prej kot rožnato.


Bauhaus, vrtno pohištvo

Top ideje za sanjsko teraso

17.05.2018, 12:47

Preživljanje poletnih večerov na domači terasi je pravi balzam za dušo, pa naj gre za počitek ali druženje ob dobri hrani in pijači. Da pa bodo ti trenutki še lepši, lahko poskrbite z izbiro udobnega in kakovostnega vrtnega pohištva ter ostalih dodatkov, kot so ležalniki, senčniki, žari in razni dekorativni elementi. S premišljenim nakupom bo vaša terasa postala prava sanjska oaza.


Ana in Bojan

Delovna akcija: tega v oddaji niste videli

16.05.2018, 11:04

Medtem ko sta Jože in Klemen nestrpno čakala, da jima mojstri Delovne akcije prenovijo hišo, sta jima Ana in Bojan pripravila spektakularno presenečenje. Vsestranski Bojan ni le vodja gradbišča in motorist, ampak tudi pilot, zato je fanta zapeljal z avionom nad Lescami.


Klemen

' Le kaj sem zagrešil, da me je mami zapustila?!'

16.05.2018, 11:03

52-letni Jože je oče samohranilec, ki želi svojemu sinu omogočiti kar najlepše življenje. Klemen je premagal hudo bolezen, za piko na i pa ga je zapustila še lastna mama. Njuna zgodba se je dotaknila src celotne ekipe Delovne akcije, zato so jima z veseljem prenovili dom.


Ana

Delovna akcija: Ana je zadela v polno

14.05.2018, 14:15

Prenova hiše družine Kuhar v 6. oddaji Delovna akcija je bila kar velik zalogaj, a ker ekipo z Ano in Bojanom na čelu vodi neizmerna želja pomagati pomoči potrebnim, so se dela kot vedno lotili z veseljem in neizmerno zagnanostjo. Ana je še posebej želela osrečiti Klemena in mu sobo pričarati točno takšno, kot si je želel.


Kuhar, prenova

Delovna akcija: takšna je bila hiša prej, danes pa ...

14.05.2018, 13:18

Ekipa Delovne akcije je tokrat priskočila na pomoč družini Kuhar s Tržiča – mesta dobrih ljudi in želja. 52-letni Jože, oče samohranilec, bi za svojega sina dal vse na svetu, žal pa mu zaradi slabe finančne situacije ni mogel omogočiti doma, kot si ga zasluži.


Irena

Zdravniki so ji dali le še eno leto življenja, toda ...

12.05.2018, 10:51

V vasi tik ob avstrijski meji živi pogumna štiričlanska družina Maučec, ki jim je s pomočjo medsebojne podpore in ljubezni uspelo prebroditi najtežje preizkušnje v njihovem življenju. Njihova presunljiva zgodba je še posebej ganila Ano, ki jim je polepšala ne le dan, ampak tudi življenje. S pomočjo celotne ekipe Delovne akcije, seveda.


Koča v gorah

Kako opremljati tudi z materiali in teksturami?

07.05.2018, 19:01

Opremljamo z izbiro pohištva, opremljamo z oblikami in barvami, ki jih izbiramo ... Marsikdo pa se ne zaveda dovolj, da opremljamo tudi z izbiro materialov in tekstur. Ti močno vplivajo na naše počutje, poudarjajo v oblikovalskem studiu Poke, zato jih moramo pri opremljanju nujno vzeti v zakup. A kako?


Veneta

10-letnica je živela v razpadajoči baraki, dokler ...

07.05.2018, 16:04

Ekipa Delovne akcije se je na poti svojega poslanstva minuli teden zasidrala na Primorskem. Pisala jim je namreč 10-letna Veneta, učenka 5. razreda osnovne šole. Njeno pismo je še posebej ganilo Ano, ki se je odpravila kar v šolo, da bi poizvedela, kdo Veneta pravzaprav je.


Delovna akcija, prej, potem, prenova, Maučec

Delovna akcija: pokukajte v prenovljeno hišo

07.05.2018, 15:27

Ana se v 5. oddaji odpravi v skriti kotiček naše prelepe domovine – na Štajersko. Zgodba štiričlanske družine Maučec jo je namreč tako ganila, da je komaj čakala, da jim pove veselo novico; teh v njihovem življenju ni bilo veliko. Končno pa je tudi zanje posijal žarek upanja.


Ana

Delovna akcija: družina Maučec nima več težav s plesnijo

07.05.2018, 14:03

Največja težava hiše, ki jo je ekipa Delovne akcije prenovila v 5. oddaji, je bila vlaga. Ker zunanje fasade ni bilo, se je plesen kot posledica vlage razširila tako rekoč po vseh prostorih. Okolje, v kakršnem nihče ne bi smel živeti. Zahvaljujoč spretnim mojstrom in odlični izbiri materialov in proizvodov danes v hiši ni niti sledu več o plesni, seveda pa ne manjka niti nova fasada.


Ana

Delovna akcija: še Ana ni mogla verjeti ...

30.04.2018, 13:54

Prenova razpadajoče barake v 4. oddaji je bila za ekipo Delovne akcije najtežji zalogaj do sedaj. Kot vedno pa so imeli tudi tokrat samo pet dni časa, da družina dobi sanjski dom. A presenetljivo, delo je ves čas teklo kot po maslu. Nič čudnega, pridnih rok je bilo veliko in pet dni kasneje se je hišica svetila tako od znotraj kot od zunaj.


Delovna, Bitiči, prenova

Delovna akcija: poglejte novo hišo družine Bitiči

30.04.2018, 13:53

Pravijo, da če si nekaj res zelo močno želiš, se ti nekoč zagotovo uresniči. To zelo dobro ve skromna 10-letna Veneta s Primorske. Kot nam je zaupala, je vedno imela čisto vse, kar je potrebovala, želela pa si je le udoben in varen dom, v katerem bo imela svojo sobico. Živela je namreč v razpadajoči baraki. Ko je že mislila, da bo ostalo le pri sanjah, je na vrata potrkala ’dobra vila’ Ana ...


Klavdija

Klaudiji se je v trenutku sesul svet

29.04.2018, 20:15

Klaudiji, ki smo jo spoznali v 3. oddaji Delovna akcija, je prometna nesreča, v kateri je umrl njen mož, spremenila življenje. V trenutku se ji je sesul svet. Če je do takrat verjela, da bo v roku petih let družinica zaživela v lepem prenovljenem domu, so se sanje razblinile.


Ribnik

Tako bo okolica vaše hiše popolna

26.04.2018, 14:07

Ribnik na vrtu je zelo prijetna popestritev okolice, še posebno, če imamo zanj dovolj prostora in seveda primerno mesto.


Ana

Delovna akcija: ko ne gre vse po načrtu ...

25.04.2018, 11:27

Čeprav so sicer izkušeni mojstri iz ekipe Delovne akcije izjemno pridni in delajo tako rekoč dneve in noči, so ves čas pod pritiskom, ali jim bo sploh uspelo. Na terenu se namreč pogosto zgodijo nepredvidljive situacije, ki jim otežujejo delo. V 3. oddaji, ko so morali v samo petih dneh prenoviti celo hišo, je bilo takšnih situacij kar veliko. Nekaj si jih ahko ogledate v videu …


Kamin

Kamin, žar ali kurišče - kaj izbrati?

25.04.2018, 09:09

Toplejši dnevi so pred nami in vzdušje je že pravšnje, da razmišljamo o piknikih in druženjih s prijatelji na domačem vrtu, bližnji jasi ali ob kakšni vodi. Da bo zadišalo po žaru, pa potrebujemo primerno kurišče.


Bauhaus, lesena terasa

Tako bo vaša terasa najlepša

25.04.2018, 08:34

Če v prihajajočih tednih načrtujete ureditev domače terase, se nikar ne zaletite, ampak se načrtovanja lotite premišljeno. Trenutno so najbolj priljubljene lesene terase, ki so sicer enostavne tako za polaganje kot vzdrževanje, ampak vam bodo dolgo in dobro služile le v primeru, če boste izbrali kakovosten les in se polaganja lotili po korakih.


Delovna akcija, before, after, 3

Delovna akcija: Klavdija ni prepoznala svojega doma

23.04.2018, 16:37

V 3. oddaji Delovna akcija smo spoznali 33-letno Klavdijo, mati dveh otrok. Z možem sta kupila na pol propadlo hiško v Polzeli in sanjala, kako bosta iz nje naredila udoben dom. A usoda je hotela drugače. Tomaževo življenje se je končalo na cesti, Klavdiji pa so ostali dolgovi, razpadajoča hiša in strto srce. Dokler ...


Laminat, Logoclic

Triki, ki vam bodo prišli še kako prav

18.04.2018, 09:42

Laminatne talne obloge so že dolga leta izjemno priljubljene, saj so cenovno ugodne, enostavne za polaganje in vzdrževanje, zaradi naravnega videza pa prostorom dajejo občutek topline in domačnosti. Seveda pa ni vsak laminat dober. Na kaj moramo paziti pri izbiti laminata in kako ga lahko preprosto položimo kar sami, preverite v nadaljevanju.


stroški, gradnja hiše

Kako do gradbenega dovoljenja?

17.04.2018, 08:58

Lastna hiša so sanje mnogih, do nje pa lahko pridemo na različne načine – lahko jo podedujemo, lahko jo kupimo (starejšo nepremičnino ali novogradnjo), lahko si jo pa sezidamo. Če smo se odločili za slednje, potem potrebujemo kar nekaj dokumentov in dokazil, preden se lahko lotimo gradnje.


Delovna, oddaja 2, prej, potem

Delovna akcija: takšno je stanovanje Balohovih danes

16.04.2018, 15:05

V 2. oddaji Delovna akcija je priložnost dobila družina 58-letne Nade, ki je v svojem življenju izgubila še zadnji žarek upanja. Stanovanje, v katerem živi z bivšim možem, ki je invalid, hčerko in vnukinjo, je bilo v katastrofalnem stanju, žal pa za prenovo nikoli ni bilo denarja.


Nada

Po letih gorja je za Nado končno posijal žarek upanja

16.04.2018, 13:56

58-letna Nada iz Kranja je že skoraj obupala nad življenjem. Že od otroštva je bila namreč priča nasilju v družini, ki jo je močno zaznamovalo. Ko se je preselila na svoje in si ustvarila družino, je mislila, da bo bolje, a se je zgodba ponovila. Žarek upanja je zanjo posijal, ko je na njena vrata potrkala Ana.


Delovna akcija - zabavno

Delovna akcija: zabavni prizori, ki jih v 1. oddaji niste videli

11.04.2018, 16:08

Celotna ekipa Delovne akcije vso svojo energijo in čas vlaga v delo, na srečo pa je ves trud poplačan, ko vidijo solze sreče v očeh tistih, ki so jim pomagali prenoviti dom. Med delom sicer ni časa za lenarjenje, pa vendarle si znajo delovne urice popestriti s smehom. Nekaj zabavnih prizorov, ki v oddaji niso bili prikazani, si lahko ogledate v spodnjih štirih videih.


Polaganje ploščic

Kako pravilno položiti ploščice?

11.04.2018, 09:38

Ker so izjemno odporne na različne zunanje vplive in hkrati enostavne za čiščenje, so ploščice izjemno priljubljene tako rekoč v skoraj vseh prostorih v domu in tudi zunaj. Z malce dobre volje, ročnih spretnosti in ustreznimi pripomočki jih lahko brez težav položite tudi sami. V nadaljevanju izveste, kako se lotiti dela ...


Delovna akcija - prenova1

Delovna akcija: Takšno je bilo stanovanje prej, danes pa ...

10.04.2018, 13:10

V prvi oddaji Delovna akcija se je ekipa odpravila v Slovensko Bistrico, kjer v majhnem in dotrajanem stanovanju živita mama Polona in hči Tjaša. Njune želje glede prenove so bile skromne, veselje po petih dneh ob vrnitvi domov pa nepopisno.


Polona in Tjaša

Zgodba, ki je ganila Slovenijo

09.04.2018, 15:54

Delovna akcija je oddaja, v kateri spreminjajo življenje na bolje. Tudi v Sloveniji namreč živi veliko posameznikov in družin, ki jim v življenju ni bilo postlano z rožicami. Kljub trudu in odrekanju namreč živijo v težkih razmerah in vsakršna pomoč jim pride še kako prav. Takšnim družinam bodo v oddaji prisluhnili in pomagali prenoviti dom. Tokrat sta bili na vrsti Polona in Tjaša.


Prenova

Na kaj paziti pri prenovi doma?

05.04.2018, 09:12

V soboto, 7. aprila smo si na POP TV lahko ogledali 1. oddajo Delovna akcija. Del ekipe, ki pomaga družinam v stiski prenavljati in preurejati stanovanje, je tudi notranja oblikovalka Ula Kokalj. Zaupala nam je, zakaj se je odločila za sodelovanje ter kakšen izziv ji predstavlja, za konec pa je podala še nekaj nasvetov, na kaj paziti pri opremljanju doma.


Terasa

Kako do sanjskega balkona ali terase?

03.04.2018, 15:09

Ne glede na to, ali živimo v hiši ali bloku, lepo urejena terasa ali balkon nudita priložnost za preživljanje prostega časa na prostem tudi ob slabem vremenu ali ob dneh, ko se nam ne ljubi na izlet.


Ana Praznik

Preverite, kaj nam je o svojem domu zaupala Ana!

30.03.2018, 14:29

V soboto 7. aprila, na POP TV prihaja težko pričakovana oddaja Delovna akcija, ki jo bo vodila simpatična Ana Praznik. Ujeli smo jo na snemanju, kjer nam je med drugim zaupala, kateri prostor v domu ji je najljubši, na kakšen stil opremljanja prisega ter katera gospodinjska in gradbena opravila ji najbolj ležijo. Več v videu ...


Mansarda

Mansarda – popoln podstrešni raj

19.03.2018, 11:13

Mansardna stanovanja imajo že od nekdaj pridih skrivnosti, saj si jih mlade družine urejajo na podstrešjih družinskih hiš, vedno več pa je tudi novo zgrajenih stanovanj v neizdelanih podstrešjih starih meščanskih hiš v centrih večjih mest.


Prenova v Londonu - 2

Odbita prenova, ki vas bo pustila brez besed

01.03.2018, 08:42

Prenova doma daje priložnost, da se od preteklega poslovimo in bivanje zastavimo na novo. Poglejte, kako je britanska oblikovalka prenovila staro meščansko hišo!


Preproga

Na kaj paziti pri izbiri tekstilnih talnih oblog?

06.02.2018, 09:02

Dandanes je na voljo pestra paleta tekstilnih talnih oblog, zato je izbira težka. Če ravno razmišljate, da bi si jih omislili v lastnem domu, preverite prednosti in slabosti posameznih tkanin.


Hlev, hiša, prenova

Nekoč je bil to hlev, danes pa ...

26.01.2018, 14:39

V idiličnem Kentu se nahaja stavba iz 18. stoletja, ki je nekoč služila kot v hlev, arhitekti iz londonskega studia Liddicoat&Goldhil pa so jo prenovili in ji ’vdihnili’ novo življenje. Danes je čudovita počitniška hiša.


Spalnica

Preverite, na kaj paziti pri opremljanju spalnice

10.01.2018, 09:13

Na kakovost našega spanca vplivajo številni dejavniki, poleg fizičnega in psihičnega počutja tudi čistoča v spalnici, materiali, ki nas obdajajo, kakovost vzmetnice … Strokovnjaki za feng shui pa poudarjajo, da naj bi naš spanec med drugim motili tudi neprimerno razporejeni predmeti v sobi.


Astrološka karta

Kako opremiti dom glede na vaše astrološko znamenje?

29.12.2017, 16:47

Če želite svoj življenjski prostor v novem letu spremeniti v pravo oazo miru in sreče, preberite nasvete, ki so zapisani v zvezdah. Astrologi trdijo, da so nekatere značilnosti, ki so zapisane pod vaše astrološko znamenje, še kako pomembne za to, da se boste v svojem domu karseda dobro počutili.


Kopalnica

Ideje za majhne kopalnice

14.09.2017, 09:08

Kopalnica je v primerjavi z ostalimi prostori razred zase, zato ji moramo pri opremljanju oziroma prenovi posvetiti posebno pozornost. Težave se pojavljajo predvsem pri opremljanju majhnih kopalnic, zato smo za vas izbrali nekaj nasvetov, ki vam bodo v pomoč.


Ozka hiša

Lastniki so več kot navdušeni

24.08.2017, 09:09

Na eni izmed parcel na Manhattan Beachu v Kaliforniji, kjer je še do nedavnega skoraj celo stoletje stala stara hiša, se danes bohoti moderen dom tričlanske družine, ki pa je bil pravi izziv za arhitekte.


Prenova kmetije

Kmetija iz 19. stoletja je danes čudovit dom

18.08.2017, 14:28

Na območju Dartmoor v južnem Devonu v Angliji stoji mogočno poslopje, zgrajeno v 19. stoletju, ki je bilo nekoč namenjeno kmetijskim dejavnostim, nedavno pa so se v podjetju Van Ellen + Sheryn Architects lotili temeljite prenove in kmetijo spremenili v čudovit družinski dom.


Kalcer

Vas moti hrup v stanovanju? Tu je rešitev!

21.05.2015, 10:00

Ko po napornem dnevu pridemo v varno zavetje lastnega doma, da bi si odpočili ali se v miru lotili načrtovanih opravil, je zadnje, kar bi si želeli, glasen ropot ne samo od zunaj, ampak tudi iz sosednjih, zgornjih ali spodnjih prostorov. A večine zvokov žal ne moremo preprečiti, poleg tega pa jih je zelo težko zadušiti, zato je edina smiselna in trajna rešitev v tem primeru ustrezna in dobro izvedena izolacija notranjih sten, tal in stropa.


Katera zelenjadnica nikoli ne manjka na vašem vrtu?

Zelenjava
Ženska Moški