Arhitekturni nasvet

(Foto: Arhiv organizatorja)

Mladi arhitekti in krajinski arhitekti bodo svetovali pri načrtovanju, prenavljanju in preurejanju prostorov in okolice, odgovarjali pa bodo tudi na vprašanja glede energetskih sanacij, prostorske zakonodaje, ambientov, materialov, prostorske organizacije vrtov, različnih tipov zasaditev, poenotenja stika hiše z okolico in drugih tem, ki so aktualne v spomladanskem času.

Na svetovalnicah, ki potekajo v obliki 30-minutnih srečanj, je mogoče pridobiti poglobljen vpogled v določeno prostorsko situacijo in koristne informacije o kakovostnih prostorih, niso pa namenjene iskanju konkretnih rešitev, navajajo na svoji spletni strani. V dveh letih delovanja so opravili okoli 400 svetovanj.

Svetovalnice pripravljajo štirikrat letno v 30 krajih po državi. V tem tednu bodo na voljo v Celju, Cerknem, Grosupljem, Hrpeljah, na Jesenicah, v Kamniku, Kočevju, Kopru, Kranju, Krškem, Litiji, Ljubljani, Ljutomeru, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu, Podcerkvi, Postojni, na Ptuju, Ravnah na Koroškem, v Rečici ob Savinji, Semiču, Sežani, Slovenj Gradcu, Šentjurju, Tolminu, Trebnjem, Trzinu in na Vrhniki.

Termini za posamezen kraj in prijavni obrazec so dostopni TUKAJ.