posestvo naprodaj

Detajl, ki nasmeje - stranišče z blazinico. (Foto: Profimedia)

Gre za posestvo leta 2016 preminule hollywoodske igralke madžarskega rodu Zsa Zse Gabor. Kupila ga je leta 1973, pred tem pa je na njem živel kralj rock'n'rolla Elvis Presley.

Zsa Zsa Gabor naj bi po pisanju nemške tiskovne agencije dpa v vili gostila tudi britansko kraljico Elizabeto II. ter nekdanja ameriška predsednika Ronalda Reagana in Georgea Busha. Vila v soseski Bel Air v Los Angelesu je po besedah nepremičninske posrednice Jade Mills naprodaj za 23,5 milijona dolarjev.

V leta 1955 zgrajeni vili v regentskem slogu je trenutno šest spalnic. Ponudba pa po pisanju dpa vključuje tudi že odobren načrt modernizacije, po katerem bo vila pridobila še nekaj novih prostorov, med drugim bar, sobo za filmske projekcije, fitnes in garažo za šest avtomobilov. Po končani prenovi bo v vili, ki se ponaša s čudovitim razgledom na Tihi ocean, tudi kar sedem spalnic in deset kopalnic.

V Budimpešti rojena Zsa Zsa Gabor je preminila decembra 2016, stara je bila 99 let. Njen vdovec, princ Frederic von Anhalt, je sprva ostal v luksuzni vili, v katero se je kot deveti igralkin mož preselil pred več kot 30 leti. Potem, ko je bila aprila dana na dražbo igralkina zapuščina, pa se je iz nje izselil, še piše dpa.

Zsa Zsa Gabor je bila na vrhuncu slave v 50. letih minulega stoletja. Nastopila je v skupno več kot 70 televizijskih in igranih filmih, pretežno ameriških. Najboljše vloge je po mnenju kritikov odigrala v zgodnjih letih kariere, in sicer v Moulin Rouge Johna Hustona (1952) in Lili Charlesa Waltersa (1953). Nastopila je tudi v klasiki Orsona Wellsa Dotik zla (1958) in v fantazijskem filmu Edwarda Berndsa Queen of Outer Space (1958).

Še bolj kot po filmskih vlogah pa je bila znana po svojih izjavah in pestrem ljubezenskem življenju. "Biti ljubljen je prednost, ljubiti je znak šibkosti," je bilo eno od njenih načel.

Zsa Zsa Gabor se je rodila 6. februarja 1917 kot Sari Gabor. Leta 1936 je postala miss Madžarske. Leta 1941, ob začetku druge svetovne vojne, se je preselila v ZDA, kjer se je poročila s hotelskim mogotcem Conradom Hiltonom.

Skupno je bila poročena devetkrat, nazadnje je leta 1986 dahnila usodni da princu Fredericu von Anhalt. Kljub očitkom, da je von Anhalta bolj zanimal igralkin denar kot njegova lastnica, sta skupaj vztrajala tri desetletja.

Igralka se je po smrti sestre Eve, prav tako igralke, leta 1995 iz javnosti umaknila v osamo in na Bel Airu živela samotno življenje.