dominvrt
Pokukajte v čarobno stanovanje slovenskega pevca
DOMOVI SLAVNIH

Pokukajte v čarobno stanovanje slovenskega pevca

07.11.2018, 8:49
1

Glasbenik, čigar plesni talent smo občudovali v šovu Zvezde plešejo, trenutno živi z družino v Novem mestu. Ker se je šolal v smeri gradbeništva in notranjega oblikovanja, je veliko pomagal pri prenovi hiše, v kateri se odraža ljubezen do narave, konj in glasbe. A Gašper resno premišljuje o selitvi.

Na kaj si bil najbolj pozoren, ko si opremljal svoje domovanje?

Trenutno še ne živim na svojem, smo pa pred nekaj leti renovirali hišo, kjer smo živeli z družino, in sem bil pri prenovi kar veliko prisoten. Šolal sem se tudi v smeri gradbeništva in notranjega oblikovanja, tako da me te stvari res zanimajo. Zame je najbolj pomembno, da se v hiši in prostorih, v katerih živim, dobro počutim. Najraje imam naravne materiale, kot sta les in kamen, zato smo jih tudi pri sami prenovi vključili v ambient. Najbolj sem vesel, da smo v dnevno sobo vgradili kamin, ki ga prej ni bilo in v teh mesecih še kako prav pride. Ni lepšega kot ob kaminu spiti kozarec dobrega vina in igrati kitaro. Na ta način se rodijo nove melodije in nove skladbe.

Ob kaminu se rojevajo nove melodije in nove skladbe ...
Ob kaminu se rojevajo nove melodije in nove skladbe .../ FOTO: Anita Rifelj

Kaj pa je najbolj posebnega na njem, oziroma kaj je tisto, kar odraža tvoj karakter, tvoje dosežke …

Se mi zdi, da naš dom odraža vse tisto, kar mi smo. Od nekdaj smo ljubitelji konj in glasbe, zato je rdeča nit opremljanja ravno to. Pri nas se najdejo slike konj, motivi glasbe, narave, vse to, kar imamo radi.

Kateri kotiček je tvoj najljubši in zakaj?

Najraje in tudi največ časa preživim v svoji domači glasbeni sobi, kjer imam klavir, kitaro, ozvočenje. Tukaj ustvarjam, vadim, se pripravljam na nastope, praktično 90 odstotkov časa, ko sem doma, preživim v tej sobi. Ponavadi, če sem sam doma, tudi jem tam, ker vmes gledam kakšne koncerte, izvajalce, ki so mi všeč itd. Sobo sem si opremil po svojem okusu, tako da se tam res dobro počutim. Posebnost te sobe je, da imam na steni fotografije od mojega začetka, ko sem se začel ukvarjati z glasbo, in vse do danes. Lepo je gledati razvoj samega sebe, kar mi da še dodaten elan za naprej.

Gašper v svojem najljubšem kotičku, domači glasbeni sobi.
Gašper v svojem najljubšem kotičku, domači glasbeni sobi./ FOTO: Anita Rifelj

Kdo pri tebi oziroma vas doma opravlja gospodinjska dela in ali mora biti vedno vse do potankosti urejeno, da se počutiš dobro?

Ker sem po horoskopu devica, imam rad red in natančnost, tako da sem kar občutljiv, če ni vse na svojem mestu. Nekako smo se navadili, da kar vsak za sabo pospravlja, in na ta način vzdržujemo čistočo. In ja, vedno mora biti vse urejeno, da se dobro počutim.

Te morda spomin na kakšno prigodo v zvezi z gospodinjskimi deli ali opremljanjem še danes spravi v smeh?

Ko opremljaš in prenavljaš stanovanje ali hišo, se zgodi veliko stvari. Ko smo prenavljali, je več ali manj kar vse lepo teklo, brez posebnosti. Morda smo še največ dela imeli na začetku, ker smo nekatere prostore združevali in jih odpirali tako, da je bilo kar zabavno podirati stene znotraj hiše. Ko so starši gradili hišo, se je takratna gradnja zelo razlikovala od današnje, predvsem po arhitekturi, tako da smo z renovacijo posodobili hišo in jo nadgradili, da se v njej res dobro počutimo.

Vse mora biti urejeno, da se dobro počuti.
Vse mora biti urejeno, da se dobro počuti./ FOTO: Anita Rifelj

Pogosto gostiš sorodnike in prijatelje, ali se doma najrajši crkljaš z najbližjimi?

Priznam, da zaradi načina življenja nisem veliko doma. Trenutno snemam svoj prvi album, imam tudi glavno vlogo v muzikalu Madagaskar, s katerim imam vsak teden vsaj dve predstavi, in potem so tukaj še nastopi z mojim bendom, tako da imam sedaj urnik res zelo zaseden do konca leta. Ko sem doma, pa vsekakor rad povabim prijatelje na čaj ali kozarec dobrega vina, da se malo podružimo in vidimo.

Za konec, kakšno pa bi bilo tvoje sanjsko domovanje?

Zraven naše hiše imamo čudovito lokacijo, ki ima pogled na celotno Novo mesto, tako da razmišljam, da bi v prihodnosti tam gradil hišo. Vse bolj me zanima tudi selitev v prestolnico, saj bi mi zaradi načina življenja to zelo ustrezalo. Praktično sem skoraj vsak dan v Ljubljani zaradi vseh obveznosti, ki jih imam. Vsekakor pa, kjerkoli že bom, si želim živeti v naravi in še vedno dovolj blizu mesta. Želim si čim bolj odprt dom, ki diha, v katerem se res dobro počutiš in v katerem bo vonj po glasbi in naravi.

Narava ga navdihuje, pomirja in bogati.
Narava ga navdihuje, pomirja in bogati./ FOTO: Anita Rifelj

Komentarji (1)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

peropetarda
08.11.2018, 21:48:37
+3
Meni se ne zdi nič posebnega...
NOVICE
Med smrtnimi žrtvami tudi 32 tujcev, Slovenci na ...
ŠPORT
Križev pot Uniteda dobil novo poglavje: Everton ...
POP IN
Menjava plesnih partnerjev jim je dobro dela
TV ODDAJE
Menjava plesnih partnerjev jim je dobro dela
VIZITA.SI
Kako preprečiti zgago in napihnjenost?
OKUSNO.JE
Top pomladna sladica brez peke
ZADOVOLJNA.SI
Princesa Diana: Ko sem prišla iz bolnice, sem ...
MOSKISVET.COM
Tako na dopustu uživa vroča Lindsey Vonn
BIBALEZE.SI
Priljubljenost iz dneva v dan narašča
CEKIN.SI
Policija opozarja: previdno, če v reži bankomata ...
DOMINVRT.SI
Kako na domačem vrtu pridelati hren?
ZADOVOLJNA.SI
Nika Zorjan živi svoje sanje