Arhitekt Robert M. Gurney se je lotil projektiranja moderne stanovanjske hiše v čudovitem in mirnem okolju, v bližini jezera in obdano z zelenjem. Pred tem je tu stala 50 let stara hiša, zgrajena v kolonialnem stilu, a sta jo nova lastnika – umetnika – dala porušiti do temeljev, da bi na istem mestu zgradila modernejšo različico. Arhitekt je najprej temelje prilagodil poplavnemu območju, novo hišo pa zasnoval nekoliko višjo, kar pomeni tudi lepši razgled. Cilj projekta je bil izkoristiti okolje, torej bogato vegetacijo, da bi se hiša na nek način zlila z naravo, hkrati pa smiselno vanko umestiti vsa umetniška dela lastnikov. Glavni prostor v hiši je odprta dnevna soba, ki je tako kot ostali prostori minimalistično opremljena z dodatki v močnih barvah, ki poživijo. Sicer pa fotografije povedo več kot tisoč besed ...