Pod prenovo hotela, ki se nahaja nedaleč od najbolj znamenite havajske plaže, je podpisan ameriški oblikovalski studio BHDM. Slednji slovi po drznih integracijah v prostor, uporabi živih barv in nič kaj subtilnih vzorcev. A za prostore javnega značaja, v katerih kot uporabniki preživimo le določen čas, so tovrstni akcenti vse bolj dobrodošli - tudi zaradi porasta uporabe družbenih omrežij. Instagram, ki kot platforma temelji na vizualno privlačnem, je sčasoma začel vplivati tudi na zasnovo notranje opreme. Vse več investitorjev, od arhitektov do oblikovalcev, namreč zahteva, da so njihovi prostori "instagramabilni", saj posledično privabijo več obiskovalcev.

Oblikovalci so pod vodstvom Dana Mazzarinija znotraj hotela ustvarili pravljično oazo, katere glavno vodilo je privabiti milenijce, hkrati pa izpostavili kvalitete lokalnega območja. Pri oblikovanju so se osredotočili na raznoliko floro in favno, ki ju premore havajsko otočje. Barvno paleto nevtralnih tonov so zamenjali z živahnejšimi različicami. Rdeča nit, ki se vije v prav vsakem kotičku omenjenega hotela, pa so tropski potiski v kombinaciji z odtenki neonskih barv. Ena od vedut, ki je še navdihnila ustvarjalce, so bili dramatični sončni zahodi, ki tamkajšnjo pokrajino odenejo v najlepše barve.

Vsak kotiček havajskega hotela je tako premišljeno dodelan, pa če gre za stične točke javnega značaja, kot so recepcija in skupni zunanji prostori, ali za najmanjše detajle intimne narave, kot je oprema kopalnice v enoposteljni sobi. 

Aloha vibes served up all day, every day. #ShorelineWaikiki #ShorelineVibes

A post shared by Shoreline Hotel Waikiki (@shorelinehotel) on

S svojim karakterjem prepriča že recepcija. Obiskovalca pozdravi s tradicionalnim havajskim "Aloha!", ki si ga je kreativna ekipa zamislila v obliki osvetljenega neon napisa in ga nato povabi na sprehod po rožnati preprogi, ki vodi v osrednji skupni prostor. Tam si obiskovalec za trenutek odpočije na oblazinjenem pohištvu v odtenkih živo rumene, rdeče ali modre. Če se ozre nadse, uzre papirnate rajske ptice, ki v belih kletkah visijo s stropa, in čeprav po prostoru ne sliši prešernega petja, ima občutek, kot da je sredi paradiža. Ko pade mrak, taiste kletke služijo kot svetila, ki prostor obarvajo z rožnato in violično svetlobo. 

Koridorji, ki obiskovalca pripeljejo do posameznih sob, so oplemeniteni s cvetličnimi vzorci in živobarvnimi preprogami, ki se smiselno dopolnjujejo. Osnovni ideji sledi interier spalnic, bodisi v roza, rdečih ali modro zelenih odtenkih, vključno s po meri izdelanim pohištvom in dodatki. Nad posteljo tako visijo topografske karte havajskega otočja, ki z barvo ali napisom označujejo, kje točno se tisti trenutek nahajate. Posamezni barvni poudarki so značilni tudi za kopalnice, kjer naprimer brisače visijo na obešalnikih v obliki pozdravnih napisov, ali sicer bele ploščice dopolni živobarvna mreža fug.

 

Na vrhu objekta je zunanji bazen, ki nič manj ne izstopa. Zunanjost je poslikana z vzorci tropskega rastlinja, v sodelovanju z avtorji pa ga je poslikal kalifornijski umetnik. Ambient v kombinaciji s premišljeno razsvetljavo in barvami zahajajočega sonca pusti prav poseben pečat.