Minili so časi, ko je bilo samoumevno opravljati isto službo celo življenje, ravno tako celo življenje živeti v istem kraju in graditi hiše za več generacij. Današnji tempo življenja je namreč popolnoma drugačen kot nekoč, selitev zaradi nove službe ali ljubezni v drug kraj ali državo postaja nekaj vsakdanjega, bodisi zaradi ekonomičnosti bodisi zaradi finančne stiske pa se ljudje vse pogosteje odločajo za bivanje v manjših in funkcionalnih domovih. Temu sledijo tudi arhitekti, ki se trudijo najti kar najbolj optimalne rešitve za različne potrebe.

Ena izmed novejših rešitev za tiste, ki se pogosto selijo in za bivanje ne potrebujejo veliko prostora, se imenuje KODA movable home. Hiško, ki se ponaša s 30 kvadratnimi metri uporabne površine, lahko namreč premikate kamor želite. Na prvi pogled morda ni videti nič posebnega, toda notranjost preseneča, saj človek dobi občutek, da so prostori večji kot so v resnici. Poleg tega so vsi elementi funkcionalni, vsak centimeter je dobro izkoriščen, les pa doda občutek topline in domačnosti.

Zunanjost hiše je betonska in ne potrebuje veliko vzdrževanja; zadostovalo bo že občasno čiščenje z visokotlačnim čistilnikom. Streha je opremljena s sončnimi celicami, tako da je lahko delno neodvisna od omrežja.

Hiško lahko postavijo v enem samem dnevu, je pa glede na 'velikost' relativno draga, in sicer stane okoli 100.000 evrov. A treba se je zavedati vseh prednosti; v prvi vrsti za tovrsten tip hiše ne potrebujete veliko dokumentacije, lahko jo odpeljete kamor želite, uporabna pa je tako za bivanje kot za počitnikovanje.