Hišica stoji v Selemu (Massachusetts, ZDA), kraju, znanem po številnih sojenjih 'čarovnicam'. Vse se je začelo s primerom deklice Abigail Williams, ki so ji ameriški domorodci v enem izmed napadov ubili starše in je zato živela pri stricu, kjer naj bi se s sestrično Betty Paris igrala najrazličnejše igre. Trdili so, da se njeno telo lahko ukrivi v različne nemogoče položaje, zaradi česar so jo obsodili čarovništva. Sledil je pravi val sojenj in pobojev domnevnih 'čarovnic' in številna sojenja so se izvajala prav v hiši, ki je naprodaj.  

Zanjo so postavili ceno 520.000 evrov. Gre za hišo s šestimi sobami, ki je bila zgrajena leta 1638 in je bila med letoma 1640 in 1718 dom tedanjega sodnika Johnathana Corwina. Hiša je edina še stoječa zgodovinska neposredna povezava s Salemskimi čarovniškimi procesi, ki so se odvijali leta 1692. Notranjost je bila prenovljena, zunanjost je ostala črna, lesena.

Hišico so se lotili prodajati prav v času pred nočjo čarovnic.

V Sloveniji smo začeli noč čarovnic prevzemati pozno, komaj konec 20. stoletja, v zadnjih nekaj letih pa skorajda ni več kraja, kjer se na to noč ne bi odvijal kakšen čarovniško obarvan dogodek. Zabave se prirejajo tako za otroke kot za odrasle, v čarovniške motive in tipično oranžno-črne barve pa se odene tudi marsikateri slovenski dom.

Čez lužo je to praznik, ki precej spominja na naš pust. Otroci (pa tudi odrasli) si nadenejo najrazličnejše maske, nase navlečejo kostume ter, podobno kot pri nas maškare, hodijo od vrat do vrat in vpijejo: »Trick or treat!« Tisti, ki odpre vrata, naj bi jim nekaj podaril, sicer ga čaka nesreča. Bomboni, denar … marsikaj se znajde v vrečkah otrok. Pri nas tega običaja ni, se pa številne družine odločijo za izrezovanje buč in ustvarjanje edinstvenih dekoracij iz teh oranžnih jesenskih plodov.

V ZDA sicer vrhunec predstavlja parada v New Yorku v predelu Greenwich Village, ki se je udeleži tudi več kot 2 milijona obiskovalcev vsako leto. Letos se bo odvila že 45., prvo so namreč organizirali leta 1973, in sicer je bila to tedaj povsem otroška zabava.

Praznovanje izhaja iz keltskega običaja. Kelti so namreč verjeli, da se s 1. novembrom začenja novo leto, večer prej pa na zemljo pridejo vsi mrtvi in vsi duhovi, naokoli pa letajo čarovnice. Pozneje je pri Angležih ob sprejetju krščanstva postal ta dan Hallowe'en, kar je skrajšano iz All Hallows' Eve – večer vseh svetih, danes pa je praznik v angleško govorečem svetu znan kot Halloween.