V arhitekturne podjetju Archiplan Studio so se nedavno lotili projekta prenove napol porušenega hleva v moderno stanovanjsko hišo. Hlev, kjer je nekoč bivalo govedo, je bil namreč uničen v potresu, mlad par, ki je objekt kupil, pa si je želel tam ustvariti dom.

Danes tako na tem mestu stoji manjša hiša s 98 kvadratnimi metri bivalne površine, kar je arhitektom uspelo zahvaljujoč visokim stropom; dodali so namreč še eno etažo oziroma bolje rečeno galerijo, ki je namenjena spalnici, kopalnici in delovni sobi.

Posebnost so steklene zunanje in tudi nekatere vmesne stene, ki prostor optično povečajo in zagotavljajo več dnevne svetlobe. Pritličje je namenjeno dnevnim prostorom, ki ga ravno tako optično poveča steklena stena, ki zagotavlja tudi večjo povezanost z naravo. Lesena zunanja terasa je podaljšek dnevne sobe, kar je nadvse priročno v poletnih mesecih. Sicer pa je oprema svetla in minimalistična, kar daje tudi pridih prefinjenosti.