Pod zasnovo družinske hiše v italijanski vasi Sarginesco se je podpisalo podjetje Studio Archiplan. Arhitekti so malce eksperimentirali in iskali načine, kako bi lastnikom po eni strani omogočili dovolj zasebnosti in po drugi v notranjosti zagotovili dovolj naravne svetlobe in občutek povezanosti z okoliško naravo. Tako je hiša zdaj z ene strani videti kot velik črn kvader, saj je cela stena iz aluminija, edina odprtina pa so vhodna vrata. Tako je objekt na neki način zavarovan pred prometno cesto. Druga stran je povsem nekaj drugega. Celotna stran je namreč steklena, in tako se notranjost zdi optično večja, poleg tega pa je svetlejša. To je dobra rešitev tudi zato, ker je parcela precej majhna in se dnevna soba in jedilnica zdita kot terasa. Za še več svetlobe v notranjosti so si arhitekti zamislili tudi 4 metre visok strop in odprt prostor v osrednjem delu, ki je v steklu.