Arhitekturni studio ArhitekturaBudjevac je prenovil stanovanje v stavbi iz 70. let prejšnjega stoletja. Arhitekti in oblikovalci so imeli nalogo, da spremenijo staro družinsko stanovanje v sodobno bivališče za mladega oblikovalca. 75 kvadratnih metrov veliko stanovanje je bilo pred prenovo razdeljeno v več različnih 'grozdov', različnih funkcionalnih enot, ki so na konservativen način izpolnjevali potrebe takratnega življenjskega sloga.
Avtorski odgovor na problem predstavlja predvsem tipološko, zatem pa tudi estetsko preobrazbo. Osnova je 'očiščena' nepotrebnih sten z idejo ustvarjanja pretočnega prostora, kot je denimo newyorški 'loft'. Tam, kjer so se nekoč nahajali hodnik, kuhinja, dnevna soba in ena izmed spalnic, so se pretvorili v enoten večnamenski prostor na 42 kvadratnih metrih. Preostali del prostora je dodeljen spalnemu bloku, ki za razliko od bivalnega prostora nudi večjo stopnjo zasebnosti.

Odkritost pristopa se kaže predvsem skozi strukturne elemente, ki so ohranjeni v svoji izvirni obliki. Nosilci in stebri dajo prostoru industrijsko noto, katero dopolnjujejo navidezno monolitna tla iz granitne keramike in stena iz bele opeke. Videz dopolnjujejo tudi stoli iz surovega jekla z vidnimi sledmi brušenja, ki omogočajo enostavno transformacijo prostora. Dodatki v obliki starega pisalnega stroja in koša za smeti v obliki kovinskega vedra le dopolnjujejo želeni slog.

S ciljem jasno definirane oblikovalske celote je v celotnem prostoru zaznati protipomenke: grobo – nežno, mat – bleščeče, svetlo – temno. S tem projektom so oblikovalci in arhitekti iz omenjenega studia poželi veliko odobravanja različnih tujih medijev.