The Ceder Trees Tower ali nekakšen vertikali gozd je koncept italijanskega arhitekta Stefana Boerija, čigar želja je gradnja na čim bolj ljudem prijazen način; ne le skoraj nič-energijski, pač pa tudi čim bolj ’zelen’. Tako bodo imeli tudi ljudje, ki živijo v blokih oziroma stolpnicah, poleg klasičnih balkonskih rož na terasi drevesa in grmičevje.

Pred leti je takšen objekt zrasel v Milanu, drugega gradijo v švicarskem mestu Laussane, še dva zelena nebotičnika pa bosta zrasla tudi na Kitajskem, natančneje v mestu Nandžing. To bo prava zelena oaza sredi onesnaženega mesta, kjer je povsod samo beton. Zunanji del obeh stolpov bo torej obdan z zelenjem; skupno bo na njima raslo več kot 1000 dreves in okoli 2.500 grmov približno 23 različnih lokalnih vrst. Višji stolp bo visok 200 metrov, v njem pa bodo pisarne, muzej, klub in šola arhitekture, nižji pa bo v višino meril 108 metrov, v njem bodo stanovanja in hotel z 247 sobami. Prva navpična vrtova v Aziji naj bi bila zgrajena leta 2018.

Sicer pa je podobnih, a manjših objektov, ki so bili ali bodo zgrajeni po načrtih omenjenega arhitekturnega studia, iz leta v leto več.