En lille middagslur så man bliver ordentlig klar til kamp i morgen.

A post shared by Rurik Gislason (@rurikgislason) on

Islandski nogometni reprezentant Rurik Gislason je po tekmi med Islandijo in Argentino na svetovnem prvenstvu v nogometu v Rusiji praktično čez noč postal nova zvezda na družbenem omrežju Instagram. Na igrišče je stopil v drugem polčasu tekme proti Argentini, potem ko so Islandci proti dvakratnim svetovnim prvakom iztržili remi 1:1. Postal je eden najbolj iskanih nogometašev na Instagramu, Twitterju ...

Pes NI človek in prav je tako!
V tujino z ljubljenčkom? To morate vedeti!

Föstudagskvöld eru Útsvarskvöld!

A post shared by Rurik Gislason (@rurikgislason) on

Tridesetletni nogometaš, sicer član nemškega drugoligaša Sandhausen, je v nekaj dneh zbral več kot 300.000 sledilcev. V trenutku pisanja tega članka jih ima 368.000, a je število iz minute v minuto večje, kot poročajo tuji mediji, pa je prejel tudi že številne ženitne ponudbe ... Na to, ali bo prav on izglasovan tudi za najbolj seksi nogometaša prvenstva, bo treba še počakati, kar vemo, pa je, da ima zares prikupnega psička, čivavo, ki sliši na ime Rocco, ob pogledu na katerega se verjetno marsikatera ženska stopi in za hip pomisli, da bi se za minutko z veseljem zamenjala z njim. 

Vorið er komið í Kaupmannahöfn!

A post shared by Rurik Gislason (@rurikgislason) on

Za lastnike čivav pravijo, da ...

Ena izmed lastnosti lastnikov tako imenovanih "igračastih psov", med katere sodijo tudi čivave, naj bi bila, da radi potujejo, saj so majhni psi odlični partnerji za potovanja. Lastniki čivav naj bi bili samozavestni, ponosni na svoj videz in vedno urejeni, zelo vsestranski in se radi predajajo užitkom družabnih večerov ob dobri kapljici.

O pasmi

Čivava je najmanjši pes na ­­­svetu, ki izvira iz Mehike, in je ime dobila po zvezni državi Chihuahua. Čeprav so majhne, so čivave krepko grajene, a naj vas ta ljubkost ne zavede: čivave so kot dobri čuvaji vselej na preži in dobro spremljajo dogajanje okoli sebe. Je inteligenten kuža, hiter in pogumen, zato ni naključje, da nekateri pravijo, da njihova mala čivava brez težav napodi večjega psa. To so tudi hitro učljivi psi in z nekaj vloženega truda težav ne bi smelo biti.

10 napak, ki jih delamo lastniki psov

Do tujcev so čivave precej nezaupljive in pogosto jezno in glasno lajajo. Z otroki se načelno lepo razumejo, a je treba biti previden, saj se hitro utrudi in lastnik mora pravočasno ukrepati. 

►Povprečna teža: 1,5 do 3 kg.
►Nega: Dolgodlake je treba redno krtačiti, pri kopanju pa paziti, da se ne prehladi. 
►Življenjska doba: Do 19 let.
►Zdravje: nagnjene so k težavam z očmi, boleznim srca in težavam s čeljustmi. ►Posebnosti: Ker imajo kratek gobček, imajo lahko težave z dihanjem in smrčijo.

Rocco's new friend!

A post shared by Rurik Gislason (@rurikgislason) on