Pokažite del sebe

Naredite nekaj prostora za stvari, ki pripovedujejo o vašem življenju. Lahko obesite kakšno bolj čustveno fotografijo, morda kakšen predmet, ki ima za vas velik pomen (recimo kamenček, ki vam ga je vam ljuba oseba podarila na morju ali steklenička s peskom s priljubljene plaže, pisemska kuverta prvega ljubezenskega pisma vašega življenjskega sopotnika …). Bodite kreativni in naj vas ne bo strah v zavetju svojega doma pokazati vaše nežnejše plati.

Igrajte se z barvami

Predvsem, če imate bele stene in pohištvo v eni barvi, lahko monotonost razbijete z barvnimi dodatki. Izberite vam ljubo barvo in ustvarite prijetno vzdušje. Svečke, dekorativne blazine, prtički, morda kakšna vaza …

Kombinirajte oblike

Čeprav so vam všeč ravne, čiste linije in ne marate navlake po stanovanju in razstavljenih predmetov na policah, lahko vseeno ustvarite prav poseben učinek, če si le omislite kombinacijo poličk, na katere postavite primerno dekoracijo. Eksperimentirajte z oblikami.

Postavite okroglo stekleno vazico poleg lesene šatulje. V stekleno oglato posodo postavite manjši okrogel kozarček, v katerega namestite čajno svečko, nato pa ga obdajte s plutovinastimi zamaški … 

Izbira materiala

Steklo, keramika, les, kovina … odločite se za kombinacijo, ki vam je všeč, in se držite svoje 'niti' pri dekoriranju doma. Tako boste dosegli, da bo celotno stanovanje dobilo edinstven, samo vaš pečat. V dnevni sobi lahko uporabite steklene posodice za svečnike in kombinirate z belimi keramičnimi izdelki (okrasni lonci za sobne rastline, beli keramični podstavki za kozarce, vaze …), v kopalnico postavite steklen lonček za zobne ščetke in belo keramično posodico za milo ter posodico za vatirane palčke ali blazinice iz vate oziroma si omislite večjo stekleno posodo, v katero položite vato … prav tako lahko v predsobo postavite putpuri v belo keramično ali stekleno posodico.