Rastline v domu nimajo le estetskih učinkov, pač pa so pravi čistilci zraka, hkrati pa dokazano pozitivno vplivajo na naše počutje. A ni nujno, da jih gojite le v okrasnih loncih ali koritih; v nadaljevanju najdete nekaj odličnih idej, kako si lahko pod stopniščem ustvarite pravo zeleno oazo, ki bo prava paša za oči in tudi balzam za dušo.

Že lep čas ni več nobena skrivnost, da pogled na zeleno rastlino sprošča in stimulira. Zelena barva, ki ji pravijo tudi barva zdravja, pomirjevalno vpliva na živčni sistem, je učinkovita pri izčrpanosti, omili lahko migrene ter spodbuja splošno zadovoljstvo.

Znanstveniki so ugotovili tudi, da rastline, ki jih imamo tako v domovih kot v pisarnah, koristijo zdravju vseh, ki so z njimi v istih prostorih. Sploh v delovnih prostorih naj bi rože izboljševale delovne sposobnosti in vnemo ter jo celo spodbujale.

Rastline zmanjšujejo tudi koncentracijo škodljivih plinov, ki se sproščajo iz različnih praškov, tekočih čistil, topil in vlaken v tekstilu, lesu in izolacijskih materialih. Z različnimi poskusi so tudi ugotovili, da lahko ena sama, večja in lepo razvita rastlina očisti približno devet kvadratnih metrov prostora.