Spalnica

(Foto: Profimedia)

Spalnica

(Foto: Profimedia)

Vnesite toplino

Bistvo jesenske in zimske dekoracije je, da dom postane nekoliko toplejši. To pomeni, da je sedaj čas, da iz omar privlečemo vse mogoče odeje. Še posebej pa je priporočljivo poseči po kakšnem bolj rustikalnem karirastem vzorcu. Spremenimo lahko tudi okrasne blazine, posteljnino, preproge. Naj bodo v bolj toplih barvah – ne bojte se niti rdeče, ki v dom res vnese kar nekaj topline. Potem pa so tu na izbiro še vse zemeljske barve in oranžna. Po tleh položite več preprog. Lahko jih položite celo eno čez drugo. Podobno lahko tudi odeje v kakšnem kotu položite kar na kup, lahko jih tudi v jedilnici položite čez stole.

Več o tem, kako izbrati preproge in kako z njimi dekorirati si preberite tukaj.

Ne pozabite na naravo

V hladnejšem delu leta preživljamo zunaj nekoliko manj časa, saj prej pade noč, večkrat je tudi slabo vreme. Zato imamo za povrh manjkrat na stežaj odprta vrata in okna. Tako smo manj v stiku z naravo in je priporočljivo, da je več vnesemo v svoj dom. Poleg lončnic lahko denimo v navadno prozorno stekleno vazo položite nekaj vej z jesenskimi listi. Tiste buče, ki jih ne pojeste, naj bodo dekoracija. Prav tako je super in enostavna ideja, da v košaro položite nekaj lesa. To lahko naredite, četudi nimate kamina. Je pa seveda tudi kamin še kako dobra ideja. Po policah postavite nekaj storžev, ki ste jih prinesli s sprehoda. Na mizi naj bo skleda polna jabolk.

Kaj pa prijeten vonj?

V difuzorju lahko uporabite cimetovo in vanilijevo eterično olje. Ti dve vonjavi lahko vnesete tudi z dišečimi svečami. Tudi te naj bodo v toplih jesenskih barvah – še posebej v oranžni. Začnite peči piškote in napolnite dom s temi vabljivimi vonjavami. Kupite več različnih vrst naravnega čaja in ga v kuhinji razstavite v prozornih embalažah. Enako naj bo s kavo. Razstavite tudi lepe skodelice. Vse naj bo pripravljeno, da si lahko kaj hitro pripravite veliko skodelico toplega dišečega čaja ali kave.

Preberite si več tudi o tem, kako pri opremljanju uporabljati oranžno.

Kamin

(Foto: Profimedia)

Dnevna soba

(Foto: Profimedia)

Odeje

(Foto: Profimedia)

Pomislite, kakšno imate predsobo

Cilj je, da se res počutite čim bolje, ko povsem prezebli prestopite vrata svojega doma. Zato je že predsobo priporočljivo narediti čim prijetnejšo. Naj bo v toplih barvah, naj ima preprogo, toplejša bo delovala tudi, če imate zunaj obešene tople plašče. Zanimiva dekoracija je, če nad njimi postavite polico, na njej pa imate klobuke (in to četudi jih ne nosite). Tudi tu je lahko kakšna košara z lesom. Morda pa tudi tabla, na katero si lahko napišete nekaj navdihujočega. Ko najdete nekaj novega, kar bi radi prebrali, ko pridete domov in preden odidete od doma, pa lahko ta zapis le pobrišete in napišete novega.

Dajte si duška

Četudi se še ni začel veseli december, lahko že postavite drevesce, zelo prijetno pa delujejo tudi lučke, ki jih lahko izobesite še kje drugje kot na drevescu. Poleg tega lahko po celem stanovanju izobesite okraske v srebrni ali zlati barvi. Najdite še kakšno okrasno blazino ali odejo v tem odtenku. Cilj je, da si res čim bolj poživimo ta temnejši del leta. Ter da si ga naredimo čim prijetnejšega. Zato imejte povsod odeje, v katere se lahko zavijete, piškoti in topli napitki naj bodo pri roki, povsod pa naj bodo tudi zanimive knjige in revije, ki vam bodo popestrile dolge večere, ki jih boste idealno lahko preživeli ob kaminu.

Preberite si več tudi o rustikalnem načinu opremljanja, ki je jeseni in pozimi še kako prijeten.

Drevesce

(Foto: Profimedia)

Dekoracija

(Foto: Profimedia)

Dnevna soba

(Foto: Profimedia)

Dnevna soba

(Foto: Profimedia)

Dnevna soba

(Foto: Profimedia)