Ravne linije, najsodobnejši materiali, ujemajoč se dekor, brezhibno prebarvane stene, moderna tehnologija. Vas vsa ta popolnost v stanovanju osrečuje? V zadnjih letih nas je težnja po nenehnem doseganju popolnosti in estetskih idealih pripeljala že tako daleč, da smo ves čas pod stresom in ne znamo uživati v trenutku in v vsakdanjih stvareh. Stremenju k popolnosti pa nasprotuje starodavna japonska estetska filozofija wabi sabi, za katero strokovnjaki za notranje oblikovanje napovedujejo, da se bo v naslednjem letu naselila tudi v naše domove oziroma, če smo bolj natančni, bo postala trend št. 1 pri opremljanju doma v letu 2018.

Če ste se torej v prihajajočih mesecih v svoj dom odločili vnesti malce svežine ali pa ga popolnoma prenoviti, se lahko preurejanja lotite po načelu filizofije wabi sabi in si ustvarite pravo zen oazo. Za to vam ni potrebno zapravljati veliko denarja in obiskovati drage salone pohištva, veliko elementov namreč lahko najdete kje na podstrešju ali v kleti, morda pri kakšni babici ali na bolšjem sejmu. Rustikalni stil na primer se filozofiji izjemno približa.

Wabi sabi namreč ’ljubi’ vse, kar je nepopolno in nepravilno, vidi lepoto kjer moderni stil vidi napake. Staro leseno pohištvo, opečnati zidovi, neobdelan les, lanene prevleke za blazine, razpoke na posodah za sadje ali cvetličnih loncih, naravne barve, naravni proces staranja … Nekaj idej najdete v nadaljevanju.

#wabisabi #wabisabistyle #wabisabiart #wabisabidecore

A post shared by WABI-SABI STYLE (@wabisabi.style) on

#wabisabi #wabisabistyle #wabisabiart #wabisabidecore

A post shared by WABI-SABI STYLE (@wabisabi.style) on