dominvrt
Znova smo jokali. Preverite, zakaj
DELOVNA AKCIJA

Znova smo jokali. Preverite, zakaj

15.04.2019, 9:13

''Nič ne pomenimo očetu,'' je v tretji oddaji Delovne akcije dejala 13-letna Lana, ki ima za seboj, skupaj z družino, težko življenjsko izkušnjo. Seveda smo planili v jok, kako ne bi, če smo znova gledali ljubečo družino, ki nima veliko, in voditeljico Ano Praznik, ki se je skupaj s svojimi mojstri lotila še ene čudovite prenove.

Delovna akcija je v polnem zagonu. Do zdaj so prenovili dom že trem družinam, ki imajo za sabo težke življenjske zgodbe in preizkušnje. Predana ekipa marljivo gara, z enim samim ciljem – da bi v pičlih petih dneh prenovili domove ljudem, ki so se znašli v nezavidljivih življenjskih razmerah. Čeprav si vsi zaslužimo varen, topel, ljubeč in zdravju prijazen dom, lahko vsako soboto v oddaji Delovna akcija vidimo, da se nekatere družine resnično borijo. Vsak dan. 

Prav zato je podpora predane ekipe Delovne akcije zelo pomembna. Če smo na začetku tretje oddaje jokali od žalosti, ker nismo mogli verjeti, kakšne težke zgodbe obstajajo, smo na koncu jokali od sreče. V Sloveniji še obstajajo ljudje, ki nam lahko ponudijo roko pomoči, če pademo in potrebujemo nekoga. Zato včasih poskrbijo naši prijatelji, v tokratnem primeru pa se je izkazala hčerka.

Družina je na prvem mestu

Delovna akcija
Delovna akcija/ FOTO: POP TV

V tretji oddaji se je ekipa Delovne akcije, z voditeljico Ano Praznik na čelu, odpravila na štajerski konec, natančneje na Pragersko. Spoznali smo mamo Natalijo, hčerko Lanoin sina Žaka.

Prav 13-letna hčerka je tista, ki je svojo družino prijavila na prenovo doma, saj je, kot je dejala, njihova mama najbolj ljubeča in skrbna mama, ki se vedno žrtvuje za svoja otroka. Za družino so hudi časi, saj mama sama skrbi za svoja otroka. Natalija je bila takrat ravno visoko noseča, ko je spoznala, da človek, ki ga je ljubila, ni to, za kar se je izdajal.

Medtem ko mlajši sin Žak še kdaj dobi sporočilo od očeta, če ne drugega za rojstni dan, pa ga 13-letna Lana že dolgo ni slišala. Edini prihodek družine sta Natalijina plača in socialna podpora, dodatne skrbi pa ji delajo še tožbe bivšega moža. Prisoten je strah, da ne bo mogla biti vedno tam za svoje otroke, ko jo bosta potrebovala.

Družina v veži sploh ni imela strehe, sobe so bile kolikor toliko urejene, saj je Natalija za svoje otroke sama izdelala pohištvo. Kuhinja pa je bila druga zgodba, saj so tako tla kot kuhinjski elementi in strop praktično razpadali. Morda ljubezen, morda pa Natalijina neomajna volja in ljubezen do lastnih otrok je Ano prepričala, da se je s svojimi mojstri odločila prenove stanovanja. 

Družina je odšla na 5-dnevni "dopust", pridni mojstri pa so morali zavihati rokave, če so želeli v nekaj dneh končati prenovo. Seveda ni šlo brez njihovega zvestega pomočnika. Novi Volkswagen Crafter je namreč idealen "sodelavec", saj nudi transportne rešitve po meri vsakega uporabnika in se ponaša z maksimalno gospodarnostjo. Proizvajalci so ga prilagodili potrebam in zahtevam najrazličnejših skupin uporabnikov. Vodila jih je namreč želja, da bi izdelali najboljše gospodarsko vozilo tega razreda. In so ga. Tako so naši mojstri lahko brez težav natovarjali in fiksirali ves material in opremo, ki so jo morali pripeljati v Polzelo. Novi sprednji pogon jim je še bolj poenostavil natovarjanje in raztovarjanje, ker ima v primerjavi z zadnjim pogonom in štirikolesnim pogonom 4MOTION 100 mm nižji spodnji rob tovornega prostora. V petih dneh je bilo treba s tem prilagodljivim dostavnikom narediti kar nekaj kilometrov, a se je izplačalo.

Kar se je še pred petimi dnevi zdelo nemogoče, je kmalu postalo realnost. Družina se je v svoje novo domovanje pripeljala s Caddyjem, lastnega doma pa skoraj ni prepoznala. Vzkliki najmlajšega člana družine, da je njihov dom zdaj tako lep, se kar niso nehali ponavljati, starejša Lana in njuna mamica Natalija pa sta planili v jok. Čeprav ima družina za seboj težko življenjsko zgodbo, je ekipi Delovne akcije uspelo uresničiti sanje in ji vsaj nekoliko pomagati na življenjski poti.

Sponzorirana objava

NOVICE
'Otrok, ki živi v meni, je nepotešen, zmeraj ...
ŠPORT
Kopitar odločen: Zadovoljni bomo le z vrnitvijo ...
POP IN
Vodičarjev 'izgubljeni' čevelj: Tudi to se zgodi
TV ODDAJE
Vodičarjev 'izgubljeni' čevelj: Tudi to se zgodi
VIZITA.SI
Koliko pirhov lahko zaužijemo?
OKUSNO.JE
Nasveti za preprečevanje želodčnih težav med ...
ZADOVOLJNA.SI
To je krona, ki jo bo nosila, ko postane kraljica
MOSKISVET.COM
Lepa Eminemova hčerka vse bolj stopa iz sence ...
BIBALEZE.SI
8.845 evrov, če bo otrok rojen na točno določen ...
CEKIN.SI
Pri 20 letih je imela ogromen dolg, danes je ena ...
DOMINVRT.SI
Predstavljamo vam najlepše velikonočne pogrinjke
BIBALEZE.SI
Kaj lahko pričakujete od otroka prva tri leta?