Medina

(Foto: VOYO)

Izpolnite prijavnico na dnu članka in sodelujte v tedenski nagradni igri!

9. oddajo Delovna akcija so tokrat začeli na savinjskem koncu. Ana je v Celju obiskala Mirka Kovačiča, ki je opozoril na slabe življenjske razmere, v katerih živi družina njegovega brata. "Navzven delujejo kot popolnoma normalna družina, v ozadju pa se skriva zelo žalostna zgodba," Mirko zaupa Ani. Kovačičeve, ki živijo na Polzeli, namreč pestijo hude zdravstvene težave.

Vse oddaje DELOVNA AKCIJA si lahko ogledate na VOYO!

Tako mama Medina kot oče Ludvik sta težko zaposljivi osebi, a na srečo ima Ludvik vsaj službo, medtem ko Medina prejema socialno pomoč. Zaradi ledvičnih kamnov je namreč že izgubila eno ledvico. Breme celotne šestčlanske družine je tako na očetu, ki je sicer deloholik, a tudi njegovo zdravje je šibko in dolgo več ne bo mogel tega tempa. Štirje otroci niso mala malica, za piko na i pa tudi njihovo zdravje ni najboljše. Enemu od dvojčkov so zaradi hudega vnetja pri treh letih odstranili del črevesja, danes se spopada s hudimi alergijami. Hči Elma trpi za avtoimunim hepatitisom in astmo. Njihovo življenje je torej polno solza, obiski zdravnikov so pri njih skoraj na dnevnem redu. A kljub žalostni situaciji je družina zelo povezana in navzven nihče niti ne sluti, kaj se skriva za štirimi stenami. Naj se je Ludvik še tako trudi, njihov mali dom vzdrževati ali vsaj delno prenoviti zaradi finančne stiske ni bilo mogoče. Šest lačnih ust je namreč že tako težko nahraniti, otroci pa imajo še veliko drugih potreb in želja. Hčerki razumeta stisko, medtem ko sta dvojčka premlada, da bi razumela, zakaj ne moreta tako kot njuni sovrstniki dobiti sladkarij in igrač.

Njihova težka zgodba je prepričala ekipo Delovne akcije, da so združili moči in družini prenovili dom. To sicer ne bo rešilo vseh njihovih težav, jim bo pa zagotovo močno olajšalo življenje. Ana je Medini in Ludviku celo organizirala poroko, tako da imajo sedaj vsi člani isti priimek. Družina je končno začela verjeti, da za vsakim dežjem posije sonce in da se dobro z dobrim vrača.

DA DONACIJE 9