Jože je imel z bivšo partnerico kot pravi fenomenalen odnos, a ko se je rodil Klemen, je šlo vse samo še navzdol. Pri dveh letih so otroku diagnosticirali tumor leve ledvice, kar je bilo predvsem za Jožeta pravi šok. Trpljenje v družini je bilo neznosno, a upanje je ostalo. Na srečo je Klemen bolezen premagal, težav pa s tem ni bilo konca. Starša sta se ločila in Klemen je zaživel novo življenje z mamo in njenim novim partnerjem. Takrat se je Jožetu svet obrnil na glavo, brez otroka mu je bilo namreč zelo težko, poleg tega je imel občutek, da mami pravzaprav za otroka sploh ni mar.

Kuhar, prenova

Klemen in Jože sta presrečna (Foto: VOYO)

Pred osmimi leti je dobil obvestilo, naj gre po otroka v vrtec, saj so ga mami odvzeli zaradi zanemarjanja in zlorabe, med drugim je bil večkrat tepen. Takrat je Klemen tudi nazadnje videl mamo, ta je celo na sodišču izjavila, da otroka noče več videti. Sam se je sploh ne spomni, a se sprašuje, kaj je takega zgrešil, da ga je zapustila.

Danes mu v življenju ne primanjkuje očetove ljubezni, pogreša pa nekaj drugega. »Jaz se trudim biti najboljši oče na svetu, vendar vem, da vsak otrok pogreša tudi mater,« pove Jože, ki se vsako jutro zbudi z grenkim priokusom, saj ga skrbi, kako bosta sploh preživela dan. Kaj bosta jedla? Kako bo s financami? Bo otroka uspel popeljati na pravo pot? Hiša, v kateri živita, je bila v zelo slabem stanju. Skoraj vse je bilo pravzaprav že dotrajano; stene so pokale, ploščice so bile razbite oziroma jih ponekod niti ni bilo, pohištvo je že skoraj razpadlo, kopalnica pa je bila v takšnem ’razsulu’, da je bilo celo vsega hudega vajena Ana naravnost šokirana. Vprašljiva je bila tudi električna napeljava, da o težavah z vlago in plesnijo niti ne zgubljamo besed. Najlepše opremljen prostor v hiši je bila Klemenova soba, a to le zato, ker so pri tem pomagali dobri ljudje.

Na srečo pa je ekipa Delovne akcije v življenje Klemena in Jožeta prinesla nov žarek upanja. Ko jima je Ana sporočila, da jima bodo prenovili hišo, sploh nista mogla verjeti, da se jima to prav zares dogaja. V 15 minutah sta spakirala svoje stvari, Caddy pa ju je za 5 dni odpeljal na oddih, da so mojstri lahko čim prej začeli z delom. Za heroje z Bojanom na čelu na srečo nobena ovira ni previsoka in nobena prenova neizvedljiva. Tudi zato, kar jim je pri prevozu materiala in ostalih stvari v veliko pomoč tudi ’heroj’ na štirih kolesih. Novi Crafter, ki se ponaša z nazivom ’mednarodni dostavnik leta 2017’, namreč nudi transportne rešitve po meri kupcev, prilagojen pa je potrebam in zahtevam najrazličnejših skupin uporabnikov. Je tudi optimalno prilagojen za mesta in ima najboljšo opremo za zaznavanje nevarnosti nezgod. Pestra paleta asistenčnih sistemov zagotavlja maksimalno varnost in sproščenost med vožnjo, prepriča pa tudi nizka poraba goriva. Naravnost idealen za naše mojstre torej. Ti so zato brez večjih težav delo opravili v roku in tako še eni družini spremenili življenje na bolje. Solze sreče v Klemenovih in Jožetovih očeh povedo dovolj ...

Sponzorirana vsebina