"Ko sva res zaživela, ko sva začela dihati s polnimi pljuči, ko sva oba imela neko vizijo, se je zgodba končala," s solznimi očmi pripoveduje 33-letna Klavdija iz Polzele. Kot bi bilo včeraj se spominja, ko so ji policisti prišli sporočiti tragično novico. Njen mož Tomaž je umrl v prometni nesreči. V trenutku se ji je sesul svet. Čez noč je ostala sama z dvema majhnima otrokoma, brez službe, z dolgovi. Sanje o lepem in udobnem domu so se razblinile. Z denarjem od Tomaževega življenjskega zavarovanja je sicer odplačala hišo, a za prenovo ni ostalo niti evra. Vse, kar je Klavdiji ostalo, so spomini na njun skupni cilj. V roku petih let sta nameravala dokončati obnovitvena dela, po njegovi smrti pa so to ostale le neuresničene želje.

Delovna akcija: takšno je stanovanje Balohovih danes

Delovna akcija: osupljiva prenova iz 1. oddaje

Delovna akcija, before, after, 3

V petih letih sta s pokojnim možem nameravala obnoviti hišo, a so se sanje sesule kot hišica iz kart. (Foto: POP TV)

A čeprav Klavdiji in otrokoma Tomaža nič in nihče ne more vrniti, pa se je ekipa oddaje Delovna akcija odločila, da jim pomaga uresničiti sanje o lepi in udobni hiši. A ne v petih letih, pač pa v pičlih petih dneh. Za začetek sta se Ana in Bojan odpravila preveriti, v kakšnem stanju je pravzaprav hiša. Čeprav se je Klavdija po najboljših močeh trudila, da vsaj nekaj obnovi, je bila situacija precej žalostna. Namesto vmesnih sten so bile omare, skozi zastarela okna je pihalo, cevi so že zdavnaj odslužile svoje. A to je bil le začetek, pravzaprav je bil vsak kotiček hiše potreben obnove. Zaradi dotrajanosti vseh elementov dom sploh ni bil varen, kar je še posebej zaskrbljujoče, ker v njem odraščata otroka.

Brez zanesljivega 'sodelavca' ne bi šlo

Če so pridni fantje želeli delo končati v le petih dneh, je bilo treba takoj zavihati rokave. Seveda ni šlo brez njihovega zvestega pomočnika. Novi Volkswagen Crafter je namreč idealen ’sodelavec’, saj nudi transportne rešitve po meri vsakega uporabnika in se ponaša z maksimalno gospodarnostjo. Proizvajalci so ga prilagodili potrebam in zahtevam najrazličnejših skupin uporabnikov. Vodila jih je namreč želja, da bi izdelali najboljše gospodarsko vozilo tega razreda. In so ga. Tako so naši mojstri lahko brez težav natovarjali in fiksirali ves material in opremo, ki so jo morali pripeljati v Polzelo. Novi sprednji pogon jim je še bolj poenostavil natovarjanje in raztovarjanje, ker ima v primerjavi z zadnjim pogonom in štirikolesnim pogonom 4MOTION 100 mm nižji spodnji rob tovornega prostora. V petih dneh je bilo potrebno s tem prilagodljivim dostavnikom narediti kar nekaj kilometrov, a se je izplačalo.

Kar se je pred petimi dnevi zdelo nemogoče, je namreč postalo realnost. Ko se je Klavdija z novim Caddyjem pripeljala na dvorišče, lastnega doma sploh ni prepoznala. Stara hiša, potrebna temeljite prenove, se je iz ’grdega račka’ spremenila v pravo lepotico. In ko je odprla vhodna vrata, so se po njenem licu po res dolgem času ulile solze sreče. Čeprav ne more sreče deliti s Tomažem, pa je neizmerno vesela, da ji je ekipa Delovne akcije uspela uresničiti njune skupne sanje.

Sponzorirana vsebina

DA donacije 3