dominvrt
Prihranite pri ogrevanju
VPRAŠAJ ENERGETSKEGA STROKOVNJAKA

Prihranite pri ogrevanju

16.05.2019, 8:47

Preteklo soboto smo lahko spremljali že osmo oddajo Delovne akcije in spoznali zakonca Pećaranin, ki jima zdravje kljub ljubezni, volji in veselju do življenja ni bilo naklonjeno. Pridni in predani mojstri z voditeljico Ano Praznik na čelu so spremenili njun dom v toplo, varno in domačno stanovanje, kjer bosta lahko ljubeča zakonca končno brezskrbno zaživela. Za primerno ogrevanje so poskrbeli strokovnjaki za energetske rešitve, ki so se tudi tokrat odločili za namestitev IR panelov. Tem je, zaradi ponašanja z izjemno učinkovito in visoko varčnostjo ter vsestranskostjo, v zadnjem času močno narasla priljubljenost. Ker smo o njih pisali že pred kratkim, si lahko vse o IR panelih preberete v priloženem članku, tokrat pa smo pod drobnogled vzeli še vedno zelo priljubljene plinske peči.

Vedno bolj priljubljen način ogrevanja
PREBERI ŠE
Vedno bolj priljubljen način ogrevanja

Tudi tokrat smo točili solze. V osmi oddaji smo spremljali zakonca Pećaranin in njunega že odraslega sina Milovana. Prav slednji je starša prijavil na Delovno akcijo, in sicer z ljubečim pismom, ki je voditeljici Ani segel do srca. Milovanova starša se borita vsak s svojo boleznijo, težave pa jim je predstavljalo predvsem disfunkcionalno stanovanje, ki ni bilo primerno za očeta, ki je invalid, in na pljučih bolno mamo. Tudi tokrat je dala ekipa Delovne akcije od sebe vse in še več, prav zaradi njih pa imata ljubeča in predana zakonca danes prenovljen in topel dom. Zahvale gredo predvsem številčni in pridni ekipi, ki je tudi tokrat dala vse od sebe, hkrati pa številnim podjetjem, ki stojijo mojstrom in Ani ob strani.

Igro Žener, Petrol d.d.
Igro Žener, Petrol d.d.

Eno takšnih podjetij, ki družinam v oddajah bodisi z nasveti bodisi s konkretnimi rešitvami vedno z veseljem priskoči na pomoč, je tudi Petrol. Ana je, potem ko je videla velikost in stanje stanovanja in predvsem problematičnost vlage in plesni, na pomoč poklicala Petrolovega energetskega strokovnjaka Igorja Ženerja, ki s strokovnimi nasveti o najbolj primernih energetskih rešitvah pomaga tudi bralcem naše spletne strani (vprašanje mu lahko postavite preko obrazca na dnu članka). Po strokovnem pregledu objekta je Petrolov energetski strokovnjak kot najbolj optimalno rešitev predlagal namestitev IR panelov. Kot smo že omenili, so IR paneli izjemno varčen, okolju prijazen in zato vedno bolj priljubljen sodoben način ogrevanje. Omogočajo nastavljanje želene temperature v vsakem prostoru posebej, večje udobje, učinkovito rabo energije, predvsem pa nižje stroške! Letni prihranek pri uporabi IR panelov v primerjavi z ogrevanjem na kurilno olje sega vse do 40 odstotkov. Primerni so za dogrevanje ali celotno ogrevanje prostorov, ne zahtevajo rednega vzdrževanja, kar prinaša še dodaten prihranek. In kaj je najboljše? Izkoristek pretvorbe električne v toplotno energijo znaša več kot 98 odstotkov!

Pri Petrolu vam uredijo demontažo obstoječe kurilne naprave, poskrbijo za dobavo, montažo, priključitev in zagon novega plinskega kotla.
Pri Petrolu vam uredijo demontažo obstoječe kurilne naprave, poskrbijo za dobavo, montažo, priključitev in zagon novega plinskega kotla./ FOTO: Profimedia

Zato se nakup sončne elektrarne izplača!
PREBERI ŠE
Zato se nakup sončne elektrarne izplača!

Petrol Slovenija ponuja še pestro paleto toplotnih črpalk. Ste vedeli, da lahko z uporabo te stroške ogrevanja znižate celo do 70 odstotkov, v kombinaciji s sončno elektrarno pa je celo ena najboljših naložb za prihodnost?

In ko smo že pri okolju prijaznih in varčnih načinih ogrevanja, omenimo še zemeljski plin, energent, za katerega se ravno tako odloča vedno več gospodinjstev. Več o zemeljskem plinu si lahko preberete v nadaljevanju.

Zakoncema so omogočili nov in brezskrben začetek.
Zakoncema so omogočili nov in brezskrben začetek./ FOTO: POP TV

Kakšne so prednosti ogrevanja na zemeljski plin?

Zemeljski plin je praktičen in udoben, zato nanj prisega še vedno veliko ljudi. Omogoča celovito energetsko oskrbo doma, uporabljamo pa ga lahko za ogrevanje bivalnih prostorov, sanitarne vode in pripravo jedi v kuhinji. Zemeljski plin je okolju prijazno gorivo, saj pri uporabi nastaja zanemarljiva količina prašnih delcev in bistveno manj emisij kot pri drugih gorivih. V primerjavi z drugimi viri toplote v prostore ne pušča pepela in vonja. In kaj je najbolje? Namestitev peči in ogrevanje na zemeljski plin se vam hitro povrneta.

Veliki prihranki

Ogrevanje s plinsko pečjo, torej ogrevanje na zemeljski plin, prinese velike prihranke. Stroški ogrevanja se lahko po namestitvi plinske peči zmanjšajo tudi do 70 odstotkov zaradi ugodne cene in nizke porabe energenta. Kakovostne plinske peči iz Petrolove ponudbe imajo tudi dolgo življenjsko dobo, vzdrževalni stroški pa so izredno nizki.

Namestitev in/ali menjava plinske peči

Prednost plinskih peči so torej izredno nizka poraba, dober izkoristek in stabilna cena. Pri namestitvi nove plinske peči ali menjave obstoječe vam pri Petrolu nudijo ugodno financiranje za nakup plinske peči brez pologa, brez obresti do 5 let in akcijsko ceno zemeljskega plina za 1 leto. Uredijo vam tudi demontažo obstoječe kurilne naprave, poskrbijo za dobavo, montažo, priključitev in zagon novega plinskega kotla. Njihova ponudba vključuje tudi izdelavo projektne dokumentacije za izvedbo notranje plinske naprave, pridobitev soglasja za priključitev na omrežje zemeljskega plina ter izdelavo sistema dovoda zraka in dovoda dimnih plinov. Petrol ima izredno dobro razvito plinovodno omrežje v Sloveniji, s katerim zagotavlja zanesljivo oskrbo z zemeljskim plinom. Skupna dolžina presega kar 4700 kilometrov, od tega pa Petrol upravlja 1195 kilometrov in 29 koncesij distribucije zemeljskega plina po modelu javno-zasebnega partnerstva. Ste vedeli, da je Petrol z zemeljskim plinom že v 29 občinah? Njihovih odjemalci, teh je že skoraj 15.000, pa lahko zemeljski plin plačujejo po dejanski porabi.

Poceni do novega ogrevalnega sistema
PREBERI ŠE
Poceni do novega ogrevalnega sistema

Plinska peč
Plinska peč/ FOTO: Dreamstime

Posvet s strokovnjakom

Čeprav velja plinska peč za eno najbolj varčnih in okolju prijaznih rešitev, je tudi pred izbiro te pomembno poznati odgovore na vsa osnovna vprašanja, ki vas zanimajo. Posebno pozornost morate nameniti tako proizvajalcu kot monterju. Če torej razmišljate o nakupu plinske peči ali pa vas zanimajo še druge energetske rešitve, obiščite Energetski center Petrol, kjer vam bodo z veseljem priskočili na pomoč, saj se ponašajo z bogatim znanjem ter dolgoletnimi izkušnjami na področju energetskih rešitev za dom. Na podlagi vaših potreb vam bodo pripravili tudi izračun optimalne porabe energije.

Postavite vprašanje Petrolovemu energetskemu strokovnjaku

Kot izjemni strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami na področju energetike so v Petrolu pri prenovah domov pomagali tudi družinam v drugi sezoni oddaje Delovna akcija, bodisi z nasveti bodisi s konkretnimi energetskimi rešitvami. Imate tudi vi vprašanje za energetskega strokovnjaka? Se morda spopadate s podobnimi težavami kot družine v oddaji Delovna akcija ali pa vas zgolj zanima, katere energetske rešitve bi bile za vas najbolj optimalne? Petrolov energetski strokovnjak bo z veseljem pomagal tudi vam. Preko obrazca na dnu članka mu zastavite vprašanje, po želji lahko naložite tudi fotografijo, ki bolj nazorno prikazuje vašo težavo. Vsak teden bomo odgovore na tri vaša vprašanja objavili v obliki članka na naši spletni strani, vsi ostali pa boste odgovore v nekaj dneh prejeli po elektronski pošti.

Sponzorirana objava

NOVICE
Zakaj SDS cen slovenskih vinjet ne more ...
ŠPORT
Espargaro: Vedno bližje smo najboljšim, stopničke ...
POP IN
NAGRADNA IGRA: Kdo se je razveselil vstopnic za ...
TV ODDAJE
NAGRADNA IGRA: Kdo se je razveselil vstopnic za ...
VIZITA.SI
Prava nevarnost kuhanja v alufoliji
OKUSNO.JE
Ideja za hitro kosilo med tednom
ZADOVOLJNA.SI
Anamaria Goltes: So povsem naravne!
MOSKISVET.COM
Ilka sporočila veselo novico!
BIBALEZE.SI
Slavne mame zvezdnikov, ki obvladajo Instagram
CEKIN.SI
Koper, Piran ... nepremičnine na voljo po ...
DOMINVRT.SI
Majhno stanovanje? Tako ga lahko optično povečate!
ZADOVOLJNA.SI
Z eno masko za obraz do popolne kože čez noč