Kopalnica

Na hitro očistite straniščno školjko, ker tega ne marate početi? (Foto: Profimedia)

1. Verjetno po prhanju ne prižgete ventilatorja, čeprav bi bilo to odlično. Tako bi se v 15 minutah kopalnica popolnoma prezračila in s tem bi preprečili nastanek plesni. Nimate ventilatorja? Odprite okno!

2. Uporabljate le eno čistilno sredstvo? Vsako čistilno sredstvo je namenjeno enemu opravilu. Za čiščenje ogledala uporabite drugačnega kot za čiščenje lijaka ali straniščne školjke. Tako boste svoje delo opravili res kakovostno.

3. Vas moti raztegnjena zavesa? To je nujno – po prhanju vedno raztegnite zaveso, da se čim prej dobro posuši.

4. Na hitro očistite straniščno školjko, ker tega ne marate početi? Čiščenje straniščne školjke res zahteva natančnost. Očistite tudi tiste dele, ki so skriti vašim očem. Vse skupaj lahko občasno tudi razkužite.

5. Ko s straniščno ščetko očistite školjko, jo postavite takoj nazaj v posodico? Napaka! Dobro je otresite, v nasprotnem primeru bo posodica leglo bakterij in drugih mikroorganizmov. Občasno straniščno ščetko tudi razkužite.

6. Nikoli ne snamete zavese nad kopalno kadjo? Ojej! Na njej se bodo naredili črni, plesnivi madeži. Absolutno jo tu in tam zdrgnite ali operite v pralnem stroju.

7. Prepogosto pri čiščenju kopalnice gospodinje zanemarijo ročaje, police, vrata omaric, stikala … Nujno jih je treba redno čistiti!

8. O ja, tudi posodici za milo in zobne krtačke morata večkrat končati v pomivalnem stroju! Če natančno pogledate, se tam zelo hitro začnejo nabirati vodni kamen, prah in plesen.

9. Plastične, napihljive in gumene igračke za vodo so lahko leglo bakterij, če jih popolnoma ne posušite.

Kopalnica

Če boste redno vzdrževali čistočo, boste ponosni sami nase in v kopalnici bo vsa družina z veseljem skrbela za svojo osebno higieno. (Foto: Profimedia)