Sestri

(Foto: Profimedia)

Plišaste igračke

Plišaste igračke so zbiralec prahu, zato je nujno, da jih vsaj enkrat mesečno operete. Če je bil otrok večkrat bolan, pa storite to pogosteje. Za uničenje ni potrebna visoka temperatura pranja.

Knjige in slikanice

Na knjige pravzaprav pogosto pozabimo, da se na njih prav tako skrivajo bakterije. Vzemite antibakterijske robčke in jih obrišite enkrat tedensko. Če jih otrok rad daje v usta, storite to tudi do trikrat tedensko.

Lutke

Telo in oblačila je pri lutki preprosto oprati, težava nastopi pri laseh. Kako jih oprati, očistiti, da se ne zapletejo? Sperite jih z mešanico mlačne vode in mila ter dodajte malo mehčalca, da jih boste lažje razčesali.

Plastične kocke

Lepljive in prašne kocke so vir bakterij, zato jih stresite v veliko posodo, v kateri je vroča voda, zmešana s čistilom za posodo. Nato jih po eni uri sperite in pustite na soncu, da se posušijo.

Oče

(Foto: Profimedia)

Igračke na baterije

Igračke na baterije ne morete oprati z vodo, lahko pa jih obrišete z antibakterijskimi robčki ali vlažno krpo.

Lesene igračke

Lesene igračke ni priporočljivo namakati v vodi, lahko pa jih obrišete z vlažno krpo, ki ste jo namočili v mešanico vode in čistila za posodo ali kisa.

Gumijaste igračke za vodo

Te igračke se ne očistijo med kopanjem, v njih se pravzaprav lahko nabira plesen, ki je lahko nevarna. Igračke potopite v mešanico vrele vode in kisa ter jih pustite nekaj časa tako.