Mehčalec

(Foto: Thinkstock)

Osvežite prostore

V plastenko z razpršilcem zlijte mehčalec in vodo v razmerju 1 : 3, dobro premešajte ter poškropite zavese, kavč, preproge in notranjost avtomobila. Presenečeni boste nad prijetnim dolgotrajnim vonjem.

Znebite se prahu

Nekaj kapljic mehčalca kanite na krpo za brisanje prahu in z njo prebrišite površine in predmete v hiši. Krpa z mehčalcem bo delovala po principu statične elektrike, poleg tega bo prostor lepo dišal.

Mehčalec

(Foto: Thinkstock)

Gladkim površinam povrnite sijaj

Sredstvo za poliranje naredite tako, da zmešajte vodo in mehčalec v razmerju 4 : 1. Tudi v tem primeru uporabite plastenko z razpršilcem, mešanico pa poškropite po gladkih površinah in dobro prebrišite s suho krpo. Pripravek je odličen predvsem za steklene površine in tuš kabine.

Odstranite stare tapete

V posodi premešajte poln zamašek mehčalca in dober liter tople vode. Mešanico z gobico nanesite na tapete; namesto gobe lahko uporabite tudi razpršilec. Zelo pomembno je, da je voda ves čas topla. Mešanico nanesite najprej na en del tapet, nato jih odstranite in ponavljajte postopek, dokler ne končate.

Zmehčajte čopiče za barvanje

Po uporabi in osnovnemu pranju čopiče za slikanje in barvanje zidov dobro operite še z vodo, kateri ste dodali nekaj kapljic mehčalca. Dobro jih posušite in do naslednje uporabe bodo ostali mehki.

Očistite zažgane posode

Kljub vrhunskim posodam se velikokrat zgodi, da se hrana prime dna ali se posoda zažge. V tem primeru pozabite na čistilno žico, ampak raje uporabite mehčalec. Posodo, na katero se je ’prijela’ hrana, napolnite z vodo in dodajte malce mehčalca, pustite stati eno uro in operite kot po navadi. Šlo bo kot po maslu.

Očistite okna

Zasušeno umazanijo na oknih premažite z mehčalcem, počakajte deset minut in obrišite z vlažno krpo. Zatem okna operite kot običajno in verjemite – bleščala se bodo.