Pivo

Pivo je tudi odličen dodatek številnim jedem.

Pivo v hladilniku vam lahko pride še kako prav pri odpravljanju vsakodnevnih 'težav' v gospodinjstvu. Ljubitelji hmelja boste mogoče prikrajšani za kakšno pločevinko, vam bodo pa zanj toliko bolj hvaležne žene, ko bodo s pomočjo njega odstranile kakšen madež, pregnale nadležne žuželke ali pa si pripravile sproščujočo kopel za noge. Preberite, zakaj vse ga je pametno imeti doma.

S pomočjo piva lahko iz vrta preženete polže, negujete svoje lase in stopala ali pa spolirate bakreno posodo.

Učinkovito nad madeže

Madeži na preprogah so nekakšna stalnica v vsakem gospodinjstvu. Za odstranjevanje umazanije, lahko uporabite svetlo pivo. Pri najbolj trdovratnih madežih si lahko pomagate tudi s sodo bikarbono. Ko bodo madeži odstranjeni in bo vaša preproga spet čista, nanjo nanesite še dišeče sredstvo, da se znebite neprijetnega vonja.

Kislina iz piva pa bo uničila tudi madeže na travi, ki jih povzročajo škodljive žuželke. Zaradi ostalih pozitivnih učinkov sestavin bo vaša trava rasla hitreje in videti bo lepša.

Pivo - 3

Tudi če niste ljubitelj piva, je dobro, da ga imate v hladilniku. (Foto: Profimedia)

Spolirajte bakreno posodo

Pivo bo vaši bakreni posodi vrnilo sijaj. Namočite krpo v pivo in očistite posodo. Najprej lahko njegovo učinkovitost preverite na manjši površini, šele na to se lotite čiščenja večjih loncev.

Malo drugačno kuhanje

Če želite rižu dodati poseben okus, ga kuhajte v pivu. Pivo vsebuje namreč ustrezno kislost, ki jo je smiselno uporabiti v kuhi. Zato lahko s pivom tudi mariniramo meso in gobe. Okus je po mnenju mnogih gurmanov boljši od kisa.

Rešite se nadležnih mušic

Zagotovo ste se v kuhinji že srečali z malimi, nadležnimi mušicami, ki se jih ni moč znebiti tako zlahka, še posebej v toplejših dneh. V večini primerov se pojavijo predvsem zaradi preveč zrelega sadja. Kakorkoli že, mušice obožujejo pivo, zaradi česar jih boste z njim zlahka odpravili.

Plastično vrečko za zmrzovanje namestite v kozarček. Najbolje je, da jo zavihate čez rob kozarčka (podobno kot vrečko za smeti) in jo fiksirajte s pomočjo navadne elastike. Vanjo nalijte malo piva. Pivo bo privabilo mušice in ko jih boste polovili, preprosto odstranite elastiko, 'odvihajte' vrečko, jo potegnite iz kozarčka in odvrzite. Lahko pa pivo nalijete preprosto v kozarček in kar v kozarčku polovite mušice ter jih nato le odlijete v odtok.

S svojega vrta preženite polže

Pivo se učinkovito spopada tudi s polži, znanimi škodljivci mnogih vrtnin. Vlijte manjšo količino piva v steklenico in jo zakopljite v zemljo. To storite tako, da bo 'vrat' steklenice ostal zunaj. Polži se bodo zaradi omamnega vonja počasi sami ujeli v nastavljeno past.

Nahranite svoje lase in negujte svoja stopala

Vitamin B in naravni sladkor v pivu bosta poskrbela za to, da bodo vaši lasje dobili neverjeten sijaj. Deluje kot naravni losjon, ki poveča elastičnost in vitalnost vaših las. Vlijte pivo v skodelico in pustite da se ogreje na sobni temperaturi. Našamponirajte lase, jih sperite z vodo, nanje nanesite pivo, ga dobro utrite in ga sperite s hladno vodo. Posebno kopel pa lahko pripravite tudi za svoje utrujene noge. Boste videli, kako jim bo prijalo.

Oživite leseno pohištvo

Če menite, da je vaše leseno pohištvo preveč pusto in mrtvo, ga oživite s pomočjo piva. Krpico za brisanje lesenih površin namočite v pivo in nežno vtrite v pohištvo. Nad sijajom, ki ga boste dosegli, boste navdušeni.