Elastika

(Foto: Thinkstock)

Elastiko, imenovano tudi gumica ali gumijasta vezica, lahko uporabite na različne načine.

► Že pri odpiranju konzerv, ki nimajo odpirača na pokrovčku, vam bodo prišle prav – lažje jih boste odprli, če okrog konzerve ovijete nekaj gumic, saj boste tako preprečili drsenje konzerve in morebitno neprijetno ureznino.

► Če na primer pri pleskanju ali lakiranju niste porabili celotne barve in laka, si pri določanju ostanka pomagajte z večjo elastično gumico. To namestite na zunanjo stran embalaže, in sicer na mestu, do katerega ste porabili njeno vsebino. Tako naslednjič, ko boste barvo ali lak spet potrebovali, ne bo potrebno odstranjevati pokrova le zato, da bi se prepričali, koliko od obojega je še na voljo.

► Gumijaste trakove lahko uporabite kot oznake pri branju knjig – na del, kjer ste ostali, namestite gumijasti trak ustrezne velikosti. Ko knjigo vnovič vzamete v roke, le odstranite trak in ga namestite na knjižno platnico. 

► Je vaš dom prepleten z električnimi kabli? Spet vam lahko pomaga elastika! Enostavno jih ovijte z elastičnim trakom in preprečite njihovo zapletanje.

► Tudi v kopalnici vam bodo prišle prav – še posebej pri tuširanju. Če vam šamponi in geli pri miljenju drsijo in polzijo iz rok, na embalažo nanizajte več elastičnih gumic. Tako boste preprečili njihovo padanje po tleh kadi ali tuš kabine.

► Sadje, ki ste ga narezali na kose (kot je na primer jabolko), lahko vnovič povežete z elastiko. Tako boste preprečili, da bi sadje potemnelo in izgubilo svežino.