Stanovanje

(Foto: Thinkstock)

Navajamo nekaj načinov, kako bo vaše stanovanje videti luksuzno

1. Recite konec neredu!

Nepospravljeno stanovanje veliko pripomore k temu, da je videti ceneno. Ne zahtevamo, da vse stvari vržete stvar, ampak da naredite red v vašem domu. Sprehodite se po vseh sobah in razmislite, kaj dejansko potrebujete. Vaš dom ni skladišče spominkov in igrač, ki se spreminjajo v kupe in kupe. Organizirajte se in naj vaš dom 'zaživi'.

2. Pobrišite prah!

Verjetno vam primanjkuje časa za generalno čiščenje enkrat tedensko, ampak približno štirikrat letno se ga pa le morate lotiti. Umazanih fug v vilah pač ni in tudi pri vas ni treba, da so. Poiščite skrite kotičke prahu in se ga popolnoma znebite.

3. Ključ je v razsvetljavi.

Opremljevalci uporabijo luči, da ločijo en prostor od drugega, ga povečajo. Razmislite, kje potrebujete dodatno svetilko za branje. Uporabite stranske, namizne, talne svetilke in ne lestence, ker bo tako prostor videti, kot da je v njem 'doma' luksuz.

4. Z beljenjem do luksuza

Preprost način, kako bo vaš dom videti luksuzen, je beljenje sten. Bodite pogumni in namesto bele izberite kakšno drugo barvo. Na eni steni si privoščite tapeto, s tem boste vaš bivalni prostor obogateli. Ne pozabite osvežiti tudi vrat in oken.

5. Ne pozabite na detajle.

Če želite spremeniti videz vašega doma, vedite, da je moč v detajlih. Vaze, okvirji in ostali dodatki so vam lahko v pomoč, da vaše stanovanje postane spektakularno. Okvirje s fotografijami ni treba obesiti na steno, lahko jih le naslonite na njo ali razstavite na mizici. Na pladenj, in sicer na vidno mesto, postavite najboljše kozarce in steklenico omamne pijače. Poskrbite za iluzijo luksuza v vašem domu.