Par, ki prihaja iz Velike Britanije, je z javnostjo delil svojo izjemno neprijetno izkušnjo. Dougie Hamilton je tako zaupal, da sta z dekletom po prihodu v Toronto (Kanada) prenočila v tamkajšnjem najetem stanovanju. Na nočni omarici je zagledal budilko, a se mu je menda takoj zdelo sumljivo, ker je bila budilka povezana, kot bi šlo za polnilec za telefon. Pogledal je od blizu in zagledal kamero, ki je bila do tedaj uperjena v posteljo. Nemudoma je o tem obvestil policiste in Airbnb in oboji so nemudoma uvedli preiskavo.

»Pri Airbnb so nama povedali, da ima isti lastnik še šest drugih nepremičnin, ki jih oddaja, in več sto komentarjev, tako da sva očitno imela srečo,« je izjavil Hamilton. »Bila sva komaj 20 minut v stanovanju, ko sem že opazil budilko s kamero. Popolnoma po naključju sem zrl v to uro. In čisto slučajno sem preko Facebooka videl posnetek, kam vse je mogoče skriti kamere.«

Pravice in dolžnosti najemnika in najemodajalca!

Tudi predstavnik torontske policije je potrdil, da so prijeli prijavo in da zaenkrat še poteka preiskava. Ta bo pokazala, ali je lastnik stanovanja resnično snemal svoje goste v postelji, koliko jih je že posnel pred parom, ki je zadevo prijavil in druge podrobnosti.

Zaradi vse bolj prefinjenih načinov, je takšne zadev, kot je recimo skrivna kamera, velikokrat skorajda nemogoče opaziti. Vseeno pa previdnost nikoli ni odveč! Ne bodite naivni in se vselej raje dvakrat ozrite okoli sebe.