A dva otroka terjata svoje in naučila sem se že, da je stvar v glavnem v sklepanju kompromisov. Da bi ukinila igrače na vrtu, samo da tam ne bi bilo 'navlake', mi ne pade na kraj pameti. Seveda, otroka in psa včasih tudi kaj uničijo. A tokrat ne pišem o tem. Rada bi le imela pospravljeno. Torej? Padla je odločitev: zabojnik za blazine in vrtno orodje, ki bo služil za shranjevanje igrač in drugih predmetov, ki jih na vrtu uporabljamo.

NJ vrt

Vse igrače in drugi predmeti so zdaj zaščiteni tudi pred pasjimi zobki. (Foto: Nadja Jurca)

Dobra zamisel, kajne? A naenkrat sem imela cel kup vprašanj: Kakšnega izbrati v tej poplavi zabojnikov? Iz ratana, plastike, lesenega? Manjšega, več manjših? Enega večjega? Več večjih? Takšnega, ki služi le za shranjevanje ali ga lahko uporabimo kot klop? Naj bo odporen na vlago, dež ali takšen, da ga lahko postavim samo pod nadstrešek? Morda bi bila le klop, ki ponuja možnost shranjevanja, a tukaj je prostora za shranjevanje manj ...

Seveda cene vseh niso enake. Gibljejo se nekje od 30 evrov naprej (odvisno od velikosti, jaz sem iskala takšnega z vsaj okoli 300 litrov prostornine), pa neomejeno navzgor. Da, tudi takšne za več kot tisočaka je mogoče najti.

zabojnik

(Foto: Nadja Jurca)

Sklenila sem kompromis. Izbrala sem takšnega, ki je izdelan iz dovolj trdne plastike, da služi tudi kot klop. 455 litrov prostornine omogoča, da vanj pospravim res vse, kar me sicer 'nervira', če ni pospravljeno. Še posebej super je, da sem si omislila dva. Enega za vse igrače in drugega za dodatne stole, obutev za na vrt, ki je tako tudi zaščitena pred pasjimi zobki, poleg pa vanj lahko pospravim še otroški voziček in blazine za stole ... ni malo, kajne?

Da, sedenje na terasi je zdaj še večji užitek. Otroka, ki lahko zabojnik odpreta tudi sama, imata na voljo vse igrače na enem kupu, tako da ni več iskanja, kje je kaj. Vse igrače po koncu igre lahko tudi sama pospravita (seveda jima tudi pomagam). Medtem ko se onadva igrata in pes poležava na travi, pa lahko jaz uživam na (pospravljenem) vrtu. Sklep: investicija 200 evrov se je povrnila hitreje kot sem pričakovala! 

Kako pa imate pri vas pospravljene igrače na vrtu?