Žar

(Foto: iStock)

Doma: žar za nepozabne zabave doma

Ne glede na to, ali živite v hiši ali stanovanju, je žar tista stvar, ki jo poleti preprosto morate imeti. Le pravega morate izbrati. Pomislite: ga boste imeli ves čas na vrtu, boste pekli na balkonu ali pač v stanovanju, če balkona nimate? Če ga boste uporabljali na vrtu ali terasi, je plinski prav super izbira, medtem ko je za uporabo v stanovanju primeren električni. Oboji so preprosti za uporabo in čiščenje, se hitro segrejejo, temperaturo pa lahko poljubno prilagajate, zaradi česar so primerni za vsakodnevno uporabo. Če imate dovolj prostora in se vam zdi to, da hrana nima značilnega vonja in okusa po dimu velika pomanjkljivost, je oglje prava izbira žar. Seveda peka na takšnem žaru terja več časa – zakuriti moramo oglje in pripraviti ustrezno žerjavico. Preden se lotite peke (na katerem koli žaru), naj bo žar dodobra razgret. To najlažje preverite tako, da dlan postavite približno 5 cm nad ploščo ali oglje. Če zdržite približno 5 sekund in nič več kot to, je žar pripravljen na peko. Tako se hrana ne bo prijemala na rešetko in iz mesa se ne bo izcejal dragoceni sok.

brezžični zvočnik

(Foto: iStockphoto)

Doma in na dopustu: Glasba za vzdušje

Kakšna je zabava brez glasbe? Vsaj malo naj se je sliši v ozadju in vzdušje bo takoj bolj prijetno, sproščeno. Če boste imeli radio v dnevni sobi in ga boste nastavili tako glasno, da bo glasbo slišati na teraso ali balkon, obstaja velika verjetnost, da bodo sosedje kmalu pozvonili in zahtevali tišino. Rešitev? Prenosni zvočniki! Te postavite bliže dogajanju in tako z glasno glasbo ne motite sosedov. Obstajajo tudi takšni, ki so odporni na vodo, tako da jih lahko uporabite tudi, če imate na vrtu bazen ali se otroci obmetavajo z vodnimi baloni in tako se vam ni treba obremenjevati s tem, da bi se zvočnik uničil. Prenosni zvočnik vam bo prav prišel tudi na dopustu. V kampu, na plaži, v hribih, na osamljenem otočku … kjer koli.

Na dopustu: Prenosni polnilec

Nič ni hujšega kot to, da ste na dopustu ob morju, pred vami se odvija izjemen sončni zahod, iz morja skoči delfin, otrok prvič zaplava … vi pa tega ne morete ovekovečiti, ker se vam je izpraznila baterija in je pametni telefon ugasnil. Kaj pa zdaj? Rešitev je prenosna polnilna postaja. Kjer koli, kadar koli lahko napolnite baterijo in brez skrbi uživate na dopustu, vedoč da boste imeli na voljo pametno napravo, s katero boste ujeli vsak pomemben trenutek, opravili klic, ko bo to nujno potrebno, uporabili navigacijo in našli pravo pot …

polnilna postaja

(Foto: iStockphoto)

Vedno in povsod: Poskrbite za varnost!

Se tudi vi odpravljate na sproščujoč oddih in za dalj časa zapuščate svoj dom? Tega nikakor ne obešajte na veliki zvon, predvsem pa o tem ne pišite na družbenih omrežjih, saj bi lahko informacijo izkoristil kakšen nepridiprav. Le tistim, ki jim zaupate, povejte, koliko časa vas ne bo doma, kako daleč potujete, kdaj se vrnete. Če res ne gre drugače, se o tem, kako in kje ste uživali, raje pohvalite, ko se vrnete, čeprav tudi s tem opozarjate nase in posredno javnosti kažete, kakšen je vaš socialni status.

Smart Home

(Foto: Arhiv ponudnika)

Ko vas ni, poskrbite, da bo imel vsak naključni mimoidoči vtis, da se v hiši oziroma stanovanju vseeno nekaj dogaja. S prijatelji ali sorodniki se dogovorite, naj se kdo vsake toliko pojavi v vaši hiši ali stanovanju, izprazni poštni nabiralnik, prižge zvečer luči. Senčil ne zastirajte popolnoma.

Objekt lahko zavarujete tudi mehansko: vgradite sodobno ključavnico, si omislite protivlomna vrata, namestite alarmno napravo. Ali pa izberite rešitev, ki je povsem enostavna za montažo in uporabo: storitev A1 Smart Home. Ta omogoča popoln nadzor nad dogajanjem doma v času vaše odsotnosti, prav vse naprave, ki so priklopljene na centralno komponento, pa nadzirate in upravljate prek ene same aplikacije A1 Smart Home. Sistem lahko popolnoma prilagodite svojim željam in potrebam ter tako obenem poskrbite za varnost, optimizirate porabo energije in znižate stroške.

Kjer koli ste – na dopustu, v službi ali le na sprehodu, ste tako lahko popolnoma umirjeni in v primeru dvoma kadar koli preprosto preverite, ali je pri vas doma vse v najlepšem redu.

Smart Home

(Foto: Arhiv ponudnika)

Sponzorirana vsebina