Ne boste verjeli, kaj je to!

Tu si boste želeli živeti

Poglejte hiško, ki si jo je nek študent zgradil sam

Pokukajte v vilo lepe igralke

Luksuzna jahta

(Foto: Profimedia)

Podjetje Arkup, ki izdeluje plavajoče domove, je izdelalo koncept bivalnih 'jaht', ki bi jih z energijo oskrbovali s pomočjo sončne energije. Izdelane naj bi bile tako, da je v njih mogoče bivati tudi dalj časa in ne glede na vreme, saj naj bi bile tako kakovostno izdelane, da jih tudi orkan ne more uničiti.

Luksuzna jahta

(Foto: Profimedia)

Dve spalnici, dnevna soba, kuhinja in pralnica naj bi se razprostirale na približno 400 kvadratnih metrih. Plavajoče hišice naj bi bile opremljene s satelitsko televizijo in antenami za brezžično omrežje, s čimer bi bil uporabnik ves čas povezan z življenjem na kopnem in drugod po svetu.

»Zamisel je ljudem ponuditi možnost, da na morju zaživijo popolnoma drugačno življenje, ekskluzivno, novo,« je izjavil soustanovitelj podjetja Arkup Nicholas Derouin. »Ideja ni, da bi to imeli za 'življenje zraven', temveč da bi res tako živeli. V tem plavajočem domu lahko zares živite na morju in ves čas uživate v izjemnem pogledu.«

Dizajn je podpisal nizozemski arhitekt Koen Olthuis, ki je javnost nase opozoril letos na največjem sejmu za pomorski potniški turizem v Fort Lauderdaleu na Floridi. Prvi primerek plavajočega luksuznega doma je menda v postopku gradnje. Za luksuzno jahto, plavajoči dom, bo treba odšteti predvidoma 3,5 milijona dolarjev (2,84 milijona evrov), na trg pa naj bi prvi primerki prišli v drugi polovici leta 2018. Na voljo bo najverjetneje tudi cenejša različica. Ta bo stala predvidoma 'le' okoli 2 milijona dolarjev (1,62 milijona evrov).

Luksuzna jahta

(Foto: Profimedia)

Luksuzna jahta

(Foto: Profimedia)

Luksuzna jahta

(Foto: Profimedia)