Horoskop

(Foto: Thinkstock)

OVEN

Vaš značaj je izredno tekmovalen, zato ni čudno, da imate doma polno spominkov, ki simbolizirajo vaše osebne zmage in uspehe v življenju. Ste zelo domiselni in veliko vam pomeni prostor, kjer se lahko v celoti posvetite izključno sebi.

Oprema in dodatki: Ker ne marate, da vas v življenju kar koli omejuje, poskrbite za to, da vaš prostor ne bo prenatrpan s stvarmi, še posebej če živite v majhnem stanovanju.

Zaželeno je, da je vaša dnevna soba povezana s kuhinjo in jedilnico. Glede na to, da hrano povezujete z barvami, so vam blizu živahni motivi sadja in zelenjave na vaših stenah. Kar se opreme tiče, se držite črno-bele kombinacije, ki jih kombinirajte z rdečimi dodatki in svetili.

Barve: Nianse rdeče in močne roza bodo poskrbele za to, da boste dovolj motivirani in ves čas pripravljeni na akcijo. Rdeča je še posebej priporočljiva za vašo kuhinjo in jedilnico, saj bo vzpodbujala vaš apetit, medtem ko bo zelena poskrbela za to, da se boste hitro sprostili in se spočili.

BIK

Vašemu znaku vlada čutna Venera, zato imate prirojen čut za lepoto. Vsak detajl vam veliko pomeni in ne razmišljate preveč, ko je treba zanj odšteti tudi nekoliko več denarja. Zelo ste urejeni in posebno pozornost večkrat posvečate raznim omaram, policam in preostalemu pohištvu.

Oprema in dodatki: Najpomembnejša sta za vas v življenju udobje in uživanje, zato vam ustreza oblazinjeno pohištvo z mehkimi tkaninami, kot sta bombaž in pliš. Ker radi veliko počivate, je postelja eden tistih elementov, ki ima posebno mesto v vašem domu.

Le-ta mora biti velika in udobna, po vsej verjetnosti lesena, pokrita z razkošno posteljnino in z veliko odejo. V kuhinji se dobro znajdete in radi kuhate. Pobarvajte jo v pastelne odtenke, v katerih boste našli navdih za svoje kuharske podvige.
Barve: Najbližje vam je modra, ki vas pomirja in sprošča. Ker ste že po naravi bolj leni, bi bilo koristno, da v svoj dom vključite tudi nekaj oranžne, ki vas bo vzpodbudila k dodatni aktivnosti. Rdeča v vas prebuja strast. Če bi radi popestrili svoje ljubezensko življenje, ne odlašajte in sobo hitro prebelite.

Horoskop, dom

(Foto: iStockphoto)

DVOJČEK

Ker ste zelo dinamični, imate radi mešanico različnih slogov. Običajno kombinirate moderen slog z nekoliko bolj tradicionalnim, pogosto pa radi vključiti še nekatere druge. Dvakrat premislite, preden se v stanovanju lotite kakšne večje prenove, saj bi se kaj hitro lahko zgodilo, da vam na koncu tisto, kar ste izbrali, ne bi bilo všeč. Najprej dokončajte eno stvar, preden začnete novo.

Oprema in dodatki: Radi potujete, zato bi bilo idealno, da vas vsaj ena soba v vašem domu spominja na vse avanture, ki ste jih doživeli. V svojo delovno sobo si zato postavite globus ali obesite kakšen velik zemljevid. Ambient dodatno poživite s fotografijami in slikami iz eksotičnih krajev, ki ste jih ali jih še boste obiskali. Ker obožujete novosti, jih z navdušenjem kupujete in vključujete v svoj dom.

Barve: Všeč so vam neobičajne kombinacije barv, zato ni prav nič čudno, če bi v isti prostor vključili roza in oranžne dodatke. Nenavadne kombinacije so za vas neizčrpen vir zabave, ki vas napolni z novo energijo. Sicer pa najbolje na vas vpliva rumena barva.

V vas zbuja kreativnost, zato je idealna izbira za prostor, kjer ste najbolj ustvarjalni. Za spalnico izberite svetlo zeleno, saj bo umirila vašega nemirnega duha in vam pomagala, da se boste sprostili.

RAK

Vedno se najbolje počutite doma. Obožujete dodatke, ki vas spominjajo na preteklost, zato ni čudno, če pri vas najdemo polno starinskega pohištva. Zelo pomembno za vas je, da se ljudje, ki jih imate radi, pri vas dobro počutijo, zato se pri opremljanju stanovanja radi posvetujete z njimi.

Oprema in dodatki: Vaš dom je vedno urejen in čist, saj v kaosu težko dobro funkcionirate. Če živite v stanovanju in nimate lastnega balkona, trpite. Najbolj srečni ste, če imate pred svojim domom teraso, svojo oazo miru, kjer lahko preživite vsak trenutek prostega časa.

Ker imate radi dobro hrano in družbo, v vaši jedilnici ne sme manjkati velika lesena miza, kjer lahko pogostite tudi vse svoje sorodnike in prijatelje. V vašem domu je mogoče najti tudi veliko cvetja, še posebej so vam pri srcu lilije, ki pozitivno vplivajo na vaše razpoloženje.

Barve: Najbolj vam ugajajo srebrna, svetlomodra in bela barva. Te barve vas spominjajo na vodo, ki jo prav tako obožujete. To so tudi sicer idealne barve za vašo kopalnico.

Nianse zelene barve vas pomirjajo, zato jih ponavadi izberete za spalnico ali za dnevno sobo, medtem ko v vaši kuhinji prevladujejo močne barve, ki vzpodbujajo vašo željo po kuhanju.

LEV

Eksotična hrana in pijača sta na vrhu lestvice vaših želja, prav tako je za vas pomembno, kje imate shranjene steklenice z vinom. Pomembna je tudi velikost hladilnika, ki mora biti vedno ravno prav poln.

Medtem ko je za večino ljudi spalnica le prostor za počitek, je to za vas prostor, kjer je največ akcije, zato je toliko bolj pomembno, kako se v njej počutite.

Oprema in dodatki: Privlačijo vas veliki kosi pohištva, pri čemer pazite, da vseeno ne zavzamejo preveč prostora. Obožujete živalske motive, ki jih pogosto kombinirate na vse mogoče načine.

Vaša kuhinja mora biti velika in prostorna, da lahko v njej ustvarjate in se dokazujete s svojimi specialitetami, ki jih postrežete na dragih krožnikih. V vašem domu ne smejo manjkati številne sveče, ki v vas prebujajo različne čute. V dnevni sobi se mora nahajati tudi razkošna sedežna garnitura, saj je lev konec koncev kralj živali in se mora tam počutiti, kot da je na svojem prestolu.

Barve: Vaše najljubše so temnordeča, turkizna in barva slive, saj dajejo občutek udobja. Vaša idealna kopalnica je oranžne barve, polna masivnih dodatkov. Svetlomodra kraljuje v vaši spalnici, ki vam bo pomagala, da se po napornem dnevu dodobra spočijete.

Horoskop

(Foto: Profimedia)

DEVICA

Device niso nikoli popolnoma zadovoljne s svojim domom in ga vedno preurejajo. Za to nebesno znamenje je značilno, da so njihovi domovi izredno čisti in urejeni, v njih pa prevladujejo svetle barve in pohištvo preprostih oblik.

Oprema in dodatki: Device najbolj uživajo v svojih velikih kopalnih kadeh in masažnih tuš kabinah, v praktično opremljeni kuhinji pa bo veliko lončkov svežih zelišč in začimb. Oprema in pohištvo sta predvsem udobna in nevtralnih barv: predvsem pastelna, siva in bela barva.

Devicam niso všeč veliki in težki predalniki z veliko okrasnimi detajli, prav tako ne bodo uporabile velikih in razkošnih preprog. Raje posegajo po manjših volnenih preprogah in lesenih okraskih. V njihovem domu bo velikokrat dišalo po svežem cvetju, prav tako pa bo pri njih veliko sobnih rastlin.

Barve: Za resnično sproščujoče vzdušje devicam priporočamo, da v svoj dom vnesejo različne odtenke zelene, rumene in bež barve. Za dnevno sobo je najboljša rumena, ki umirja aktiven um devic, za popolnoma uravnotežen dekor pa v kopalnici uporabite zeleno. V kuhinji naj device uporabijo odtenke bež barve, ki bodo poudarile njeno urejenost in čistost. V svoj dom bodo nekaj živahnosti vnesle z dodatki vijoličastih in oranžnih barv.

TEHTNICA

Znani ste po brezhibnem čutu za estetiko, kar pride do izraza tudi v vašem domu. Tukaj bo veliko umetniških del in svežega cvetja. Masivno pohištvo in močne barve so pri vas zelo redke.

Oprema in dodatki: Lepoto stvari, ki jih v svoj dom vnesejo posamezniki, rojeni v znamenju tehtnice, bodo odlično odražala ogledala, zato ta ne smejo manjkati.

V dnevni sobi je velik in udoben kavč, ki je vedno pripravljen za druženje s prijatelji, prav tako naj bo jedilna miza dovolj velika za družinska kosila. Tehtnice so znane tudi po tem, da vedno delajo na novem projektu, ki včasih dlje časa ostane nedokončan. En kotiček v domu naj bo zato namenjen vsem njihovim nedokončanim projektom.

Barve: Tehtnice imajo rade pastelne barve in se izogibajo močnejšim odtenkom. V dnevni sobi je tako najprimernejše pohištvo pastelne barve, v spalnici pa naj prevladuje bela.

Ker veliko časa preživijo v kopalnici, saj je ta urejena posebej pozorno. V njej so dovoljene različne kombinacije barv in zanimive slike na stenah, ki bodo pri tehtnicah sprožile njihovo ustvarjalno plat. Na hodniku so posebej dobrodošle knjižne police, polne knjig.

ŠKORPIJON

Drugače od ostalih znakov so škorpijoni radi sami, zato je tudi njihov dom njihovo zatočišče. Ljudje, rojeni v tem znamenju, bodo izbrali predvsem praktično opremo, polno geometrijsko pravilnih in čistih linij ter dodatke živahnih barv.

Oprema in pohištvo: Najpomembnejši del stanovanja škorpijonov je spalnica, ki mora imeti veliko in zelo udobno posteljo, na oknih pa zasebnost zagotavljajo temne zavese. Radi imajo preprosto, a kakovostno izdelano pohištvo.

V dnevni sobi bodo najbolj zadovoljni s kavčem sive barve z več manjšimi blazinami v rdeči barvi in z manjšo kavno mizico, zelo pa je dobrodošel tudi moderen in udoben fotelj. Jedilnica in kuhinja sta običajno v enem prostoru in podobnih barv. V ta dom spadajo še kaktusi in veliko eksotičnih kipcev.

Barve: Škorpijoni imajo najraje belo in rdečo. Pri opremljanju z belo barvo lahko hitro pride do vtisa monotonosti, zato priporočamo opremljanje z različnimi teksturami in s svetlobo.

Čeprav po navadi izbirajo nevtralne barve, velikokrat posežejo tudi po močnejših odtenkih. Rdeča barva spodbuja njihovo samozavest, vitalnost, moč in občutek zasebnosti, zato je vsekakor dobrodošla v stanovanju škorpijonov.

Horoskop, dom

(Foto: iStockphoto)

STRELEC

Čeprav so strelci znani po svoji nemirni in pustolovski naravi, tudi oni uživajo v svojem domačem kotičku, kjer se lahko sprostijo. Ker obožujejo potovanja, jih tudi njihov dom večkrat spominja na eksotične kraje, ki so jih obiskali ali jih želijo obiskati. Ne marajo prostorov, ki so preveč napolnjeni s predmeti in raje izbirajo velika stanovanja, v katerih nimajo občutka utesnjenosti.

Oprema in dodatki: Strelci ne bodo cenili posebej dragih kosov pohištva in sofisticiranega okrasja. Potrebujejo pa udoben kavč, ustrezno osvetljavo in velik stol. Najbolje se znajo sprostiti v kopalnici, zato je njeni opremi namenjene veliko pozornosti: je velika, in če je mogoče, naj kopalna kad stoji sredi nje. V domu strelca se bo velikokrat znašel šopek rezanega cvetja.

Barve: Najraje imajo svetle barve, predvsem oranžno, svetlo zeleno ali rožnato. Tudi vijoličasta dobro vpliva na njihovo počutje, saj spodbuja njihov optimizem. Spalnica je opremljena v rožnatih odtenkih, kuhinja je v oranžni, dnevna soba pa v marelični barvi.

KOZOROG

Kozorogi imajo radi predmete, ki kljubujejo zobu časa: veliko svoje opreme najdejo v antikvariatih, ki jo skrbno čuvajo v svojem domu. Kljub temu se potrudijo in uspešno kombinirajo tradicionalno z modernim, udobno s koristnim ter industrijsko z ročno izdelanimi predmeti.

Oprema in dodatki: Kozorogi v svoj dom vnašajo stare predmete, na zidove obešajo umetniška dela in tla prekrivajo z orientalskimi preprogami. V njihovem stanovanju je mogoče videti velike kredence, starinske ure in usnjene kavče, ne bo pa manjkalo niti predmetov priznanih oblikovalcev.

Barve: Kozorogi imajo najraje črno in temno-sivo barvo, zato se bo v kozorogovi dnevni sobi znašel usnjen kavč v črni barvi, preproga pa bo bela. Kozorogov optimizem spodbujajo rumena, modra in vijoličasta barva, zato so te popolne za opremo delovne sobe. Najbolj priljubljen material kozorogov je usnje, ki ga radi kombinirajo z lesenimi dodatki.

VODNAR

Vodnarji veljajo za ljudi z bujno domišljijo, ki imajo veliko prijateljev. To se odraža tudi v njihovih domovih, kjer ne manjka udobnih sedežev za pogoste obiske.

Oprema in dodatki: Vodnarji bodo zelo uživali v domu, ki je razdeljen na več manjših prostorov, v katerih je veliko naravne svetlobe in sobnih rastlin.

Obožujejo kuhinje, v katerih pod stropom visijo ponve in posode vseh oblik in velikosti. V vodnarjevem domu je mogoče videti tudi veliko umetniških del, dodatkov iz stekla in keramike ter nenavadnih kipcev iz različnih materialov.

Barve: Vodnarji se bodo odlično počutili v stanovanju, kjer so stene in zavese poslikane z abstraktnimi vzorci, najraje pa kombinirajo bež in vijolično barvo.

Stene so lahko različnih barv, med katerimi se velikokrat znajde modra. Ta je tudi najprimernejša za opremo v vodnarjevi spalnici, kuhinja in jedilna soba pa sta opremljeni v vijoličasti barvi.

RIBI

Ribe se najbolje počutijo v domu, ki spominja na podvodni svet: v njihovih domovih je mogoče videti več vodnih fontan in manjših sobnih slapov. Ljudje, rojeni v znaku ribe, velikokrat menjavajo svoje razpoloženje, zato je za njih posebej prijetno, če imajo svoj prostor, kamor se lahko umaknejo.

Oprema in dodatki: Dom, kjer živijo ribe, je napolnjen s svilenimi blazinami in z veliko naravnimi materiali. V dnevni sobi rib naj ni veliko pohištva, manjkati pa ne smejo odišavljene sveče. Še posebej dobro se bodo ribe počutile, če bodo v njihovi dnevni sobi akvarij ter raznobarvne dekorativne zavese in luči.

Barve: V dnevni sobi ribam priporočamo predvsem uporabo svetlih barv in vodnih motivov. Tudi šopek cvetja ne sme manjkati. Dobro se bodo počutile ob srebrni, beli, zeleni in vijoličasti barvi, del njihovega dekorja pa so lahko tudi steklene posodice raznih oblik in velikosti.

Horoskop

(Foto: Reuters)