Tako kot palete so tudi gajbice (leseni zaboji) vsestransko uporabne. Zadnja leta so še posebej priljubljene pri opremljanju stanovanja, saj niso le izjemno poceni, ampak iz njih lahko le s pomočjo ustreznega orodja, kakšne dodatne letvice ali deske, z barvami ali premazi za les ter z nekaj dobre volje in ročnih spretnosti ustvarite zanimive, unikatne in funkcionalne kose pohištva, kakršni so trenutno pravi hit.

Naslednji teden vam pokažemo, kako iz le dveh gum izdelati udoben tabure kakršnega lahko vidite v naši dnevni sobi.

Pohištvo iz recikliranih materialov je idealno za študentska in najemniška stanovanja ter za ljudi, ki si prenove doma ne morejo privoščiti, a bi kljub temu radi polepšali svoje bivalno okolje. Konec koncev pa se celo tisti, ki jim finance ne povzročajo preglavic, vse pogosteje odločajo za industrijski stil v svojem domu in za doma narejeno pohištvo, saj deluje bolj pristno, domače in moderno.

Opremljamo dnevno sobo

Nasvetov in slikovnih ter video prikazov, kako iz preprostih lesenih gajbic narediti čudovito pohištvo, je na spletu malo morje, a mi smo šli še korak dlje. Odločili smo se, da vam pokažemo, kako iz poceni in odsluženih predmetov, ki se najdejo skoraj v vsakem gospodinjstvu, lahko opremite in polepšate kar celo dnevno sobo, na pomoč pa nam je priskočil naš vsestranski mojster Aleš. V prvem prispevku ste lahko videli, kako je iz štirih palet naredil čudovit in udoben počivalnik, tokrat pa je prišla na vrsto klubska mizica iz gajbic.

Dnevna soba

(Foto: S.C.)

KLUBSKA MIZICA IZ GAJBIC

Če jih nimate doma, gajbice lahko kupite za pičlih nekaj evrov. Lepše in enostavnejše za obdelavo so nove, nič pa ne bo narobe, če uporabite stare.

Potrebno orodje in material

- 4 gajbice

- daljša letev

- lesena deska

- lesni vijaki različnih dimenzij

- brusni papir

- meter

- svinčnik

- čopič

- lazura za les

- vbodna žaga

- vijačnik

Postopek izdelave

Gajbice, tako nove kot stare, je najprej treba zbrusiti z brusnim paprijem, da bo bolje prijela barva ali lazura za les. Aleš je zaradi bolj pristnega videza lesa uporabil lazuro, vi pa lahko gajbice po brušenju po želji pobarvate z odtenkom namenske barve, ki se bo najbolj vklopila v prostor, ki ga opremljate. Pustite stati nekaj ur, da se barva oziroma lazura posuši. Nato gajbice obrnjene navzven razporedite v kvadrat, kot je prikazano v videu, ter jih z vseh strani s pomočjo vijačnika eno na drugo pritrdite z lesnimi vijaki. Podstavek za mizico naredite tako, da letev prežagate na štiri enake dele ter jih z vijaki med seboj povežete tako, da nastane kvadrat. Tega ravno tako pobarvate in ga nato pritrdite na spodnjo stran mizice. Za konec je potrebno desko prežagati tako, da nastane kvadrat ustreznih dimenzij, ki bo služil kot podstavek na sredini mizice, na katerega na primer lahko postavite vazo z rožami. Seveda pobarvate tudi desko, preden jo, tako kot Aleš v videu, postavite na ustrezno mesto. Pred tem privijete še dve manjši letvici na notranjo stran, ki podstavek držita.  Takšna mizica je kot nalašč za v dnevno sobo, lahko pa jo postavite tudi v delovno sobo ali celo na teraso. Ob straneh lahko shranite na primer knjige, na poličko pa se kot rečeno še najbolj poda kakšna okrasna rastlina.

Enostavno priklopite net in vklopite domišljijo

Kot ste se lahko prepričali, je izdelava klubske mizice iz gajbic nadvse preprosta, ravno tako kot je preprost za uporabo, primeren za vsak dom in dostopen vsakemu žepu tudi A1 Domači net. Gre za sklop uporabnikom prilagojenih paketov, ki zagotavljajo hiter in neskončen internet v vsakem domu, in sicer brez nepotrebnih fizičnih posegov, vrtanja lukenj in vozlov žic. Vse, kar potrebujete, sta električna energija in ustrezna 4G/LTE pokritost. Modem vključite v elektriko in že v nekaj trenutkih se bo vzpostavilo brezžično Wi-Fi omrežje. Paketi so zato primerni za vse, ki nimate dostopa do širokopasovnega interneta ali pa niste zadovoljni s trenutno povezavo.

Sponzorirana objava