Kuhinja

(Foto: Thinkstock)

Kuhinja

(Foto: Profimedia)

A kaj ko bo police takoj prekril prah?

To je prva stvar, ki navadno skrbi ljudi. In če se odločamo med omaricami in policami, imajo prve zagotovo dve prednosti. Prva je, da se v njih ne bo nabiral prah. Druga je, da ni treba, da je vse, kar je v njih, lepo pospravljeno. Marsikaj lahko v omaricah skrijemo pogledu. Toda ko odprete njihova vratca, ne postanete kar malo slabše volje, ko vidite nered? Kolikokrat česa ne najdete ali pa vam je nerodno, ko vam želi gost pomagati in začne sam iskati tisto, kar potrebuje? Ko imate police, te težave več ni. Poglejmo si, zakaj.

Police morajo biti vedno pospravljene

To je dobra ali pa slaba stran polic – kakor za koga. Na njih mora biti namreč res le tisto, kar ves čas uporabljamo. Le v tem primeru ne bomo imeli težav s prahom, saj bomo vse več čas prali. Ko imamo police, tudi nimamo več težav z neredom. Imamo le tisto, kar res uporabljamo. Nimamo preveč stvari. Poleg tega mora imeti vse svoje mesto. Ko gost kaj potrebuje, lahko to sam takoj najde. Ni vas sram tega, kaj bi lahko odkril, če odpre vratca omarice. A če imate le tisto, kar res uporabljate, tudi ne bo težko vse to imeti pospravljeno. Nered običajno nastane, ko imamo vsega preveč.

Ko so že police dekoracija

Kuhinje ravno ne povezujemo z dekoracijo, vendar mora biti v resnici vsak prostor, če se želimo v njem dobro počutiti, ne le opremljen, temveč tudi dekoriran. To daje prostoru tisto piko na i. In police so odličen način, kako okrasiti kuhinjski prostor. Že sam izbor polic ga lahko popestri – lahko so te denimo lesene ali pa je za njimi stena lahko pobarvana drugače – denimo v živahnejšo turkizno barvo.

Potem je lahko dekoracija tudi to, kar je na policah. Zelo enostavno in poceni imamo lahko vse krožnike in skodelice v beli barvi. To bo videti odlično. Nato pa ne bo drago niti, če bomo imeli še nekaj krožnikov in skodelic v eni sami drugi barvi – denimo v svetlo modri ali barvi sivke. Če bi radi nekatere stvari še vedno skrili, lahko imate poleg štedilnika tudi kakšno omarico. Lahko celo nad pultom kombinirate tako omarice kot police. In če imate večjo kuhinjo, imate lahko na eni steni police in na drugi omarice.

Preberite si še nekaj idej za ureditev jedilnega prostora.

Kuhinja

(Foto: Thinkstock)

Kuhinja

(Foto: Profimedia)

Police so odlična rešitev za majhno kuhinjo

O policah bi morali razmišljati v majhnih prostorih, saj ga optično povečajo. In še posebej če imate bele stene, nato pa se odločite še za bele police. Dobra ideja je tudi kombiniranje lesenega pulta z lesenimi policami, za katerimi je lahko, da bi prostor optično povečali, celo ogledalo. 

Police so tudi cenejša rešitev

S to izbiro lahko kuhinjo opremimo z mnogo manj denarja, hkrati pa je lahko končni rezultat še vedno prostor, ki je videti zelo urejeno in celo moderno. Police so namreč v zadnjem času mnogo bolj priljubljene kot omarice.

Kaj pa, če bi kuhinjo uredili v rustikalnem slogu? Ta je danes posodobljen in ravno tako vse modernejši.

In preberite si še nekaj idej za sanjsko kuhinjo. To je prostor, v katerem bi se morali odlično počutiti.

Kuhinja

(Foto: Thinkstock)

Kuhinja

(Foto: Profimedia)

Kuhinja

(Foto: Profimedia)

Kuhinja

(Foto: Profimedia)