Če se boste izdelave tabureja iz pnevmatik lotili sami doma, nikar ne pozabite na ustrezno zaščitno opremo!

V prejšnjih dveh prispevkih smo vam pokazali, kako lahko kar sami doma iz palet naredite udoben počivalnik ter iz gajbic zanimivo klubsko mizico. Tokrat nadaljujemo z izdelavo tabureja iz pnevmatik ali kot jim raje rečemo - gum. Vsak, ki ima doma avtomobil, se prej ali slej znajde v situaciji, ko se mora posloviti od obrabljenih pnevmatik.

Naslednji teden vam pokažemo, kako iz kozarcev za vlaganje narediti stensko cvetlično dekoracijo.

Te lahko brezplačno oddate pri vulkanizerjih ali pa v zbirnih centrih komunalnih podjetjih. Še bolje pa je, da jih ponovno uporabite v drugačne namene. Nekateri iz njih naredijo gugalnico, spet drugi jih pobarvajo in v njih zasadijo rože, tretjim služijo kot osnova za izdelavo stopnic ali nekaterih kosov pohištva. Tudi sicer je pohištvo iz recikliranih materialov ter odsluženih predmetov trenutno izjemno priljubljeno, predvsem med mladimi, ki odhajajo od doma in si šele opremljajo svoje novo bivalno okolje. Če vam je všeč industrijski stil in bi radi v svoj dom vnesli nekaj ’sebe’, lahko številne nasvete in prikaze izdelave tovrstnega pohištva najdete na spletu ali pa ustvarjate z nami.

Opremljamo dnevno sobo

Naš vsestranski mojster Aleš Potočnik je kot rečeno za nas opremil dnevno sobo, ki je roko na srce videti čudovito in domače. Na prvi pogled se celo zdi, da je bilo v opremljanje vloženega veliko truda in denarja, a v resnici temu ni tako. Večino materiala smo imeli doma, ostalo smo kupili za nekaj deset evrov.

Dnevna soba

(Foto: S.C.)

TABURE IZ PNEVMATIK

Potrebno orodje in material:

- 2 pnevmatiki

- poliuretanska pena dveh debelin

- blago

- spenjalnik

- bodna žaga

- vijačnik

- škarje

- olfa nož

- meter

- svinčnik

- vijaki

- kladivo

- zaščitna oprema

Postopek izdelave:

Dve pnevmatiki enake velikosti položite eno na drugo in ju med seboj kar s pomočjo vijačnika z vijaki dobro pritrdite. Na leseno desko nato s svinčnikom narišete dovolj velik krog in ga nato z vbodno žago izrežete ter po potrebi robove zbrusite. Krog z nekoliko večjim premerom s pomočjo olfa noža izrežete tudi iz debelejše pene. Izmerite skupno višino pnevmatik in nato mere prenesite še na tanjšo peno ter izrežite pravokotnik. Z vijačnikom nato najprej na pnevmatiki pritrdite leseno desko ter nanjo položite še debelejšo peno, tanjšo pa s spenjalnikom pritrdite okoli pnevmatik. Nato tabure le še 'oblečete', in sicer tako, da blago razprostrete ter nanj – tako kot je prikazano v videu – položite osnovo. Tudi tu vam bo prav prišel spenjalnik, s katerim blago enakomerno napnete in spnete z vseh strani. Ko ga obrnete, na sedalo le že s kladivom zabijete nekaj žebljev in po želji dodate okrasne gumbe. Tako, tabure je nared in je izjemno funkcionalna ter udobna popestritev vsake sobe.

Enostavno priklopite net in vklopite domišljijo

Kot ste se lahko prepričali, je izdelava tabureja iz pnevmatik nadvse preprosta, ravno tako kot je preprost za uporabo, primeren za vsak dom in dostopen vsakemu žepu tudi A1 Domači net. Gre za sklop uporabnikom prilagojenih paketov, ki zagotavljajo hiter in neskončen internet v vsakem domu, in sicer brez nepotrebnih fizičnih posegov, vrtanja lukenj in vozlov žic. Vse, kar potrebujete, sta električna energija in ustrezna 4G/LTE pokritost. Modem vključite v elektriko in že v nekaj trenutkih se bo vzpostavilo brezžično Wi-Fi omrežje. Paketi so zato primerni za vse, ki nimate dostopa do širokopasovnega interneta ali pa niste zadovoljni s trenutno povezavo.

Sponzorirana vsebina