Na kaj si bila najbolj pozorna, ko si opremljala svoje domovanje?

Zame dom predstavlja eno najpomembnejših stvari v življenju. Lahko bi rekla, da je dom tam, kjer je srce doma, kjer smo obdani s svojimi najdražjimi in kjer pišemo svojo zgodbo življenja, sestavljeno iz mnogih drobnih kamenčkov samo našega mozaika.   
Sem izredno estetski tip človeka, zato je tudi opremljanje in dizajniranje mojega življenskega bivalnega prostora zame izjemno pomembno. Pri opremljanju svojega domovanja, sem bila zelo pozorna na barve. Zelo rada imam nevtralne barve (siva in bela), saj le te v domu dosežejo mehkobo, pomiritev in harmonijo. Ker sem veliko na poti in po svetu, prav zaradi dela, ki ga opravljam, zame dom predstavlja mirno in ljubezni polno zavetje, kjer se lahko sprostim in napolnim z novo energijo za nove delovne projekte. Nevtralnim barvam, ki v mojem domu prevladujejo, pa izredno rada dodam barvno razgibane detajle (glede na letni čas), s katerimi pa zadovoljim še svojo živahno naravo in temperament levinje.  Prav tako mi je zelo pomembno, da ima vsak prostor v mojem domu nek namen, svojo drugačnost in privlačnost.

Martina Plohl

Njen najljubši kotiček je dnevni prostor ... (Foto: osebni arhiv)

Kaj pa je najbolj posebnega na njem, oziroma kaj je tisto, kar odraža tvoj karakter, tvoje dosežke, …?

Vsekakor moj dom predstavlja mene kot osebo, moj način življenja, moj karakter in moje dosežke. Verjamem, da vsak od nas vnese v svoj dom svojstveno energijo, ki jo ljudje, ki nas obiščejo, začutijo. Tako v mojem domu ne morete zgrešiti, da sem profesionalna športna plesalka in plesna pedagoginja, ter magistra ekonomije, saj je moja življenjska zgodba prisotna v vsakem kotičku mojega domovanja. V vsakem prostoru lahko opazite bodisi priznanja, pokale, dokazila, fotografije in knjige, brez katerih ne gre. Sem pa tudi velika ljubiteljica svežega cvetja, kar zame predstavlja vesel in srečen dom.

Martina Plohl

... z jedilnico. (Foto: osebni arhiv)

Kateri kotiček je tvoj najljubši in zakaj?

Moj najljubši kotiček doma je dnevni prostor z jedilnico. Ravno zato, ker sem veliko zdoma, mi je najljubše, ko pride tako težko pričakovan prost vikend in se lahko podružim z družino ob dobri kavi in družinskem kosilu. Sem velika ljubiteljica narave, zato je v bližini mojega doma potok, drevesa, velikokrat pa se mimo sprehodi tudi kašna srna ali ježek. Zaradi tega utripa narave, pa ,če se le da, pričnem svoj dan tako, da zajtrkujem na terasi.

Martina Plohl

Sama opravlja gospodinjska dela. (Foto: osebni arhiv)

Kdo pri tebi oziroma vas doma opravlja gospodinjska dela in ali mora biti vedno vse do potankosti urejeno, da se počutiš dobro?

Gospodinjska dela opravljam sama. Rada imam čistočo in red v svojem domu, tako da me ne morete presenetiti z obiskom, da ne bi imela pospravljeno. Že po naravi sem zelo organiziran tip, zato me neurejenost zelo moti. Menim pa tudi, da dom v veliki meri odraža nas same.

Te morda spomin na kakšno prigodo v zvezi z gospodinjskimi deli ali opremljanjem še danes spravi v smeh?

Vsekakor me vedno znova spravi v smeh prigoda z vrtnim paviljonom. Omislila sem si vrtni paviljon, ki bi bil namenjen druženju s prijatelji in družino ob dobri kavi in kakšni dobroti, ter obdan z naravo, šumenjem potoka in ptičjim petjem. Vse sem izpeljala točno tako, kot sem si zamislila. Do prvega močnega deževja, ki je paviljon tako uničilo, da sem si kasneje morala omisliti leseno vrtno uto, kjer lahko sedaj brezskrbno uživamo tudi ob deževnih dneh.

Martina Plohl

Martina je velika ljubiteljica rezanega cvetja, ki vnaša veselje. (Foto: osebni arhiv)

Pogosto gostiš sorodnike in prijatelje, ali se doma najrajši crkljaš z družino oziroma partnerjem?

Zelo rada gostim, tako sorodnike kot tudi prijatelje, in jih razvajam s kakšnimi doma pripravljenimi dobrotami, če le dopušča čas. Zelo rada poskrbim za ljudi, ki so mi blizu, kdaj pa kdaj sem pa tudi rada sama, v miru in ob dobri knjigi.

Martina Plohl

Osrečuje jo, da jo obkroža narava. (Foto: osebni arhiv)

Za konec, kakšno pa bi bilo tvoje sanjsko domovanje?

Menim, da je moj sedanji dom vsekakor moja sanjska lokacija, saj sem jo izbrala sama in dom tudi oblikovala po lastnem okusu in željah. Če bi pa morala izbrati še kakšno drugo lokacijo bivanja, pa bi to zagotovo bila Španija, nekje ob morju. Ampak po vsem videnem in mnogih potovanjih po svetu, se vedno znova rada vračam nazaj v mojo Slovenijo.