Popravki so nujni.

Vodovodna pipa v kuhinji pušča? Pokličite vodovodarja in naj jo nujno popravi. Zamenjajte pregorele žarnice, zamenjajte polomljene vtičnice. Preverite, ali vsi gospodinjski aparati delujejo pravilno.  Bodite sam svoj mojster in popravite tudi majajoče se stole.

V stanovanju, ki ga boste oddajali, mora vse brezhibno funkcionirati, če želite naslednje šolsko leto zanj prejemati najemnino.

Poskrbite za varnost.

Ženska beli

(Foto: Profimedia)

Ni odveč, da vam svetujemo, da stanovanje zavarujete. Prav tako si umislite kakovostna vhodna vrata in brezhibno delujočo ključavnico. Če vam prejšnji najemniki niso vrnili ključev, ključavnico obvezno zamenjajte. Če imate stara okna ali balkonska vrata, ki se ne zapirajo, je skrajni čas, da si umislite nova.  

Sosede obvestite o tem, da bodo v stanovanju živeli novi najemniki.

Počistite stanovanje.

Stanovanje, ki ga nameravate oddati, mora biti popolnoma čisto. Obrišite prah tudi na vrhu omar, pod sedežno, temeljito odstranite kamen s pip, odmašite straniščno školjko. Za vse to uporabite čistila, ki so namenjena temu. Tla dobro razkužite in poskrbite za njihov sijaj. Koši za smeti morajo biti popolnoma prazni, ko pridejo študentje na ogled stanovanja. Tudi za nepomito posodo, razbite kozarce, zažgane ponve, polne pepelnike ipd. morate poskrbeti.

Praznično čiščenje

(Foto: Profimedia)

Beljenje

Vdahnite stanovanju svežino in prepleskajte stene. Pred beljenjem pa obvezno 'pokrpajte' vse luknje, preverite, kje vse je zid poškodovan. Najbolje bo, da za študente uporabite svetle in nevtralne barve, da bo stanovanje videti svetlejše, večje in čistejše.

Nakup novega pohištva

Če starega pohištva nikakor ne morete popraviti, če se dobesedno razpada, ko se ga samo dotaknete, ga zamenjajte z novim. Najemnino želite prejemati vso leto, zato ne goljufajte študentov. Omogočite jim, da bivajo v funkcionalnem, brezhibnem in čistem stanovanju, četudi boste morali pred oddajo vanj vložiti nekaj denarja. Pomislite, kako bi bilo vam, če bi morali vse leto bivati v 'luknji'.

Študentsko stanovanje

(Foto: iStock)