Zelenje v stanovanju ne služi le kot dekor, pač pa med drugim pozitivno vpliva na počutje in čisti zrak. A ni nujno, da z okrasnimi rastlinami popestrite le okenske police in omarice v dnevni sobi ali spalnici, čudovito se podajo tudi v kopalnico. Pravzaprav so v zadnjih letih kopalnice z dodatkom zelenja izjemno priljubljene, pomembno je le, da izberete tiste, ki v vlažnem okolju dobro uspevajo.

Katere rastline so najprimernejše za v kopalnico?

Bambus

Bambus, ki je znan kot ena najhitreje rastočih rastlin na svetu, je nezahteven za vzgojo in bo odlično uspeval v vlažnih prostorih, rad ima tudi svetlobo. Če ga boste vzgajali v posodi, pazite, da izberete ustrezno sorto, je pa bolj primeren za večje kopalnice.

Aloja

Mesnati listi aloje se odlično podajo v vsako kopalnico, tudi zato, ker je ta zdravilna rastlina ljubiteljica vlage, ni pa najbolj navdušena nad soncem. Zanimiva je tudi zaradi različnih oblik in dobrodošla zaradi nezahtevnosti.

Taščin jezik

Ta rastlina, ki jo najdemo v različnih oblikah in zato lahko vsak najde primerno za v svojo kopalnico, je ravno tako navdušena nad vlažnimi prostori. Še najbolje bo uspevala kje v kotu, saj ima rada senco.

Orhideja

Zdi se, da ga ni prostora, kamor se ne bi podala čudovita orhideja. Ker najbolje uspeva v toplem in vlažnem okolju, bo vesela tudi kopalnice. Ker ne velja za največjo rastlino, je primerna tudi za majhne kopalnice.

Praprot

Sploh za v nekoliko večje kopalnice je praprot idealna izbira. Zagotoviti ji morate dovolj vlage, kar v kopalnici nikoli ni težava, je pa navdušena tudi nad svetlobo, zato so okna v kopalnici dobrodošla.

Difenbahija

Gre za eno najmanj zahtevnih rastlin, ki potrebuje predvsem vlago in vodo, zato bo vesela rednega zalivanja. Nikar pa si je ne omislite, če imate majhne otroke, saj vsebuje strupen sok.

To je le nekaj rastlin, s katerimi lahko popestrite kopalnico, v nadaljevanju pa si lahko ogledate nekaj primerov kopalnic, ki zaradi zelenja izgledajo kot čudovite zen oaze.