Fasada je zagotovo najbolj izpostavljen element stavbe v vseh pogledih, zato je pomembno, da izberemo takšno, ki bo prijetna očem in bo hkrati iz kakovostnih materialov ter pravilno izvedena, da bo v različnih vremenskih razmerah brezhibno služila svojemu namenu. Izbira fasad in fasadnih sistemov je dandanes zelo pestra, zato je tehten razmislek pred končno odločitvijo ključnega pomena; sploh ker vemo, da je to investicija, ki se je ne lotevamo ravno vsake tri leta.

Med sodobnimi arhitekturnimi trendi trenutno najbolj izstopajo steklene fasade. Če so se nam še do nedavnega zdele primerne zgolj za industrijske objekte in poslovne stavbe, temu ni več tako; vedno več ljudi se odloča za stekleno fasado tudi na svoji stanovanjski hiši.

Steklene fasade so izjemno estetske, predvsem tiste odsevne, saj zagotavljajo, da objekt optično izgine preko zrcaljenja svoje okolice. Še posebej lepo pride do izraza, če hiša stoji v naravi, kar dokazujejo tudi fotografije v galeriji. Poleg tega so zelo kompatibilne z vsemi elementi stavbnega pohištva, možna pa je tudi kombinacija tudi z ostalimi materiali; ni namreč nujno, da je cela stavba steklena.

Zasteklitve so lahko iz enojnega ali izolacijskega, varnostno kaljenega ali lepljenega stekla …Tudi možnosti oblikovanja je malo morje, od polkrožnih, poševnih, okroglin, steklenih kupol pa do zimskih vrtov; ni dvoma, da ne bi vsak našel idealno zase.

Steklene fasade nudijo tudi prihranke pri porabi energije, edina slabost pa bi lahko bilo čiščenje. Da bo fasada videti urejena in čista, bo po vsej verjetnosti potrebna pomoč katerega izmed podjetij, ki se s tem ukvarjajo.