Dolgočasne brezbarvne stene so že dolgo iz mode. Včasih je dovolj že samo kakšna slika ali polička, da se razbije monotonost in prostor je v hipu bolj prijazen. Pred časom so bile zelo priljubljene stene v živahnejših barvah ali pa kombinacija treh belih sten in ene barvne. Na ta trend še danes prisega marsikdo, saj je znano, da nekatere barve pozitivno vplivajo na počutje in do neke mere spremenijo vizualno podobo prostora. V zadnjem času, ko prevladuje industrijski stil opremljanja doma, so pravi hit stene iz zidakov ali tapete z vzorcem zidakov. Tudi sicer s tapetami lahko hitro popestrimo prostore, sploh dandanes, ko je izbira tako pestra in lahko vsak najde kakšne po svojem okusu. Namesto tapet si lahko omislite stenske nalepke, ki so ravno tako prikupna in tudi relativno ugodna popestritev dolgočasnih zidov. Najbolje pa je seveda, da na zidu pustite ’svoj pečat’ oziroma stensko dekoracijo ustvarite kar sami. Tako boste v dom vnesli osebno noto in hkrati izrazili kreativnost. Konec koncev pa je lahko takšna popestritev doma lahko tudi izjemno poceni. Ideje lahko najdete na spletu ali pobrskate po svoji domišljiji.

Opremljamo dnevno sobo

Seveda stenska dekoracija ne manjka niti v naši dnevni sobi. Kot ste si lahko ogledali v prejšnjih prispevkih, je naš vsestranski mojster Aleš Potočnik pri izdelavi pohištva in dekorativnih elementov uporabil reciklirane materiale ter odslužene predmete, in sicer je iz palet naredil počivalnik, iz gajbic mizico, iz pnevmatik tabure ter iz kozarcev za vlaganje prikupen vrtiček. Tokrat pa vam bo pokazal, kako preprosto lahko kar z izolirnim trakom popestrite prazno steno.

Dnevna soba

(Foto: S.C.)

STENSKA DEKORACIJA Z IZOLIRNIM TRAKOM

Izolirni trak se najde skoraj v vsakem gospodinjstvu, saj še kako prav pride v različnih situacijah. Če ga pa vendarle nimate doma, ga lahko kupite za le nekaj evrov ali pa uporabite namenske lepilne trakove poljubnih barv.

Potrebujemo:

- izolirni trak,

- škarje in/ali olfa nož,

- svinčnik.

Postopek izdelave

Glede na to, da je naša dnevna soba nekakšna mešanica industrijskega stila, modernosti ter domačnosti, se je Aleš odločil za vzorec, ki na nek način združuje vse tri komponente, in sicer za jelenovo glavo. Idejo je našel na spletu, vzorec pa si je natisnil, da mu je bilo lažje. Najprej je s svinčnikom označil približno velikost vzorca, nato je začel. Izolirni trak si je kar spoti rezal in se tako skušal čim bolj približati podobi na papirju. No, roko na srce, nam se zdi končni izdelek še boljši od originala. Tako je naša dnevna soba dobila končno podobo.

Enostavno priklopite net in vklopite domišljijo

Kot ste se lahko prepričali, je izdelava stenske dekoracije z izolirnim trakom nadvse preprosta, ravno tako kot je preprost za uporabo, primeren za vsak dom in dostopen vsakemu žepu tudi A1 Domači net. Gre za sklop uporabnikom prilagojenih paketov, ki zagotavljajo hiter in neskončen internet v vsakem domu, in sicer brez nepotrebnih fizičnih posegov, vrtanja lukenj in vozlov žic. Vse, kar potrebujete, sta električna energija in ustrezna 4G/LTE pokritost. Modem vključite v elektriko in že v nekaj trenutkih se bo vzpostavilo brezžično Wi-Fi omrežje. Paketi so zato primerni za vse, ki nimate dostopa do širokopasovnega interneta ali pa niste zadovoljni s trenutno povezavo.

Sponzorirana vsebina