Ste kdaj pomislili na to, da bi stopnišče spremenili v enega bolj priljubljenih 'kotičkov' doma? Z nekaj domišljije in dela lahko postane prava atrakcija za otroke in odrasle.

Knjižnica

Če imate dovolj široko stopnišče, lahko ob eni steni izdelate police za knjige. S tem boste rešili tisto večno vprašanje, kam postaviti knjige, po drugi strani bodo knjige vedno na dosegu roke, prav vsaka stopnica pa lahko služi kot 'klop', na kateri knjigo v miru prelistate. Vse, kar še potrebujete, da spremenite stopnišče v vašo domačo knjižnico, je le dobra osvetljava.

Tobogan

Če vaše stopnice niso ravno pretirano strme in je stopnišče dovolj široko, lahko ob eni steni pričarate pravi domači tobogan, ki bo vašim otrokom (in morda tudi vam) zagotovo všeč.

Izberite primerno široko desko. Ni treba, da je toliko dolga kot celotno stopnišče, lahko je tudi krajša. Na spodnjo stran privijačite (lahko kar s pomočjo kotnikov) trikotne deščice. Te naj se dobro prilegalo vašim stopnicam, saj bodo služile kot opora, da bo tobogan čvrsto slonel na stopnicah in spuščanje po njem ne bo nevarno. Če trikotnike izdelate nekoliko daljše, boste dosegli, da bo tobogan nekoliko bolj položen. Pri tem upoštevajte, da mora biti vsak naslednji par trikotnikov, ki jih boste postavili na nižji del tobogana, sorazmerno daljši in tudi, da boste potrebovali več prostora na dnu tobogana za varne pristanke. 

Prostor za igro

Vrhnji del stopnišča zagotovo ni primeren za igro. Lahko pa v mini igrišče spremenite spodnji del. Kako? Izdelajte progo za spuščanje avtomobilčkov.