Sloni

Slon je en najstarejših simbolov sreče. Ker so slogi, ki navdih iščejo v divji Afriki pri opremi doma vse bolj priljubljeni, boste tako dosegli sodobno opremljen dom. Odvisno od tega, kako jih boste uporabili, pa bodo poleg sreče v vaš dom prinesli še igrivost.

Sreča v domu - 4

(Foto: Profimedia)

Rdeča vhodna vrata

Rdeča vhodna vrata veljajo za enega zelo znanih simbolov sreče. Na Kitajskem vhodna vrata ob vsakem novem letu tradicionalno barvajo z rdečo barvo. Če se boste za to odločili tudi vi, boste svoje goste že na vratih sprejeli z veseljem in srečo. Poleg tega bo vaša hiša na ulici izstopala in dajala vtis sodobnega in optimističnega bivanja.

Sreča v domu - 5

(Foto: Profimedia)

Buda

Četudi niste budist, lahko cenite Budo in simbolizem, ki ga prinaša. Poleg sreče naj bi ta motiv v dom prinašal še optimizem in mir. Poleg tega ni mogoče zanikati, da kipec Bude vsakemu prostoru daje osebnost.

Sreča v domu - 1

(Foto: Profimedia)

Kačji pastirji

Kačji pastirji so kot simbol sreče, miru in čistosti znani v različnih kulturah. Prav tako je njihov motiv že dolga leta prisoten pri notranjem oblikovanju. Priljubljene so predvsem tkanine s potiski v obliki kačjih pastirjev, katere lahko za srečo v domu uporabite tudi vi. Če želite slediti trendom, jih sami narišite na steno ali poiščite tapete z njihovim motivom.

Sreča v domu - 3

(Foto: Profimedia)

Bambus

Že starodavna disciplina feng šuj izpostavlja bambus kot rastlino, s pomočjo katere lahko v dom vnesete vseh 5 elementov, ki jih ta način opreme doma upošteva. Bambus v dom prinaša srečo, modrost ter mirno energijo. Velika prednost bambusa je tudi v tem, da lahko z njim oblikujete, ne glede na željen slog opreme doma in ga vnesete tudi v vrt, na balkon ali teraso.

Sreča v domu - 2

(Foto: Profimedia)