Ni lepšega sproščanja kot hladnejše večere ali sam ali v krogu najbližjih preživljati v toplem zavetju dnevne sobe, po možnosti ob kaminu ali peči. Prasketajoč ogenj pomirja in domu doda toplino, kamin pa je ne le dekorativen element, temveč tudi pomembno dopolnilo ogrevalnemu sistemu. A minili so časi, ko se je kamine, kurišča in gorilnike nameščalo večinoma le v dnevno sobo, hodnik ali jedilnico. Sodeč po najnovejših trendih notranjega opremljanja, je njihovo mesto tudi v kopalnici. Tako bo kopel veliko prijetnejša za dušo in telo, prav tako drugi lepotni tretmaji, saj bo v kopalnici vedno toplo.

Kamin, kopalnica, kurišče

(Foto: Pinterest)

Kaminov, ki jih lahko namestimo v kopalnico, je več vrst, a kot pojasnjujejo strokovnjaki, je najbolje izbrati električnega ali plinskega. Zavzameta namreč najmanj prostora in sta idealna tudi za neizkoriščene kotičke v manjših kopalnicah. Poleg tega ni strahu, da bi ogenj pogasnil in bi  morali predčasno vstati iz kadi ter na ogenj naložiti še kakšno poleno.

Električnih kaminov na daljinsko upravljanje, znanih tudi kot ambientalni, seveda ni treba priključiti na ventilacijo. Na voljo so v različnih velikostih in dimenzijah, tako da bo gotovo vsak našel primernega zase, poleg tega je začetna investicija najnižja. Nekateri modeli imajo vgrajeno tudi uro, tako da je mogoče nastaviti čas vžiga.

Kamini na drva in tudi nekateri na plin so nekoliko bolj zahtevni za vgradnjo, saj potrebujejo odvod zraka oziroma plina.

A vsak zase najbolj ve, kaj mu ustreza, tako da boste tudi vi ob pestri ponudbi našli idealno rešitev zase.