Zelišča v kuhinji

Zelišča v kuhinji so nadvse priročna. (Foto: iStock)

Poletje je tu in marsikdo poleg dopusta potrebuje tudi spremembo v svojem domu. Preden udari huda poletna vročina, je idealen čas, da postorite še kaj. 

Omara

Naredite red v omari. (Foto: iStock)

Preden si zamislite, kako bo vaš dom videti po osvežitvi, ga dobro očistite in se znebite vseh nepotrebnih stvari. Z malo truda lahko že veliko dosežete sami.

Operite zavese

Ne pozabite na zavese, kjer se zelo rada nabira nevidna umazanija, prah in številne neprijetne vonjave. Večino zaves lahko enostavno operete v pralnem stroju. Ko boste gotovi, jih enostavno obesite in pustite, da se posušijo same.

V škatle pospravite stvari, ki jih ne potrebujete

Da bi se rešili stvari, ki jih ne potrebujete vsak dan in zdaj ležijo naokrog po vašem stanovanju, kupite lepe škatle in nepotrebne stvari zložite vanje. Pisane škatle ali zaboji bodo lahko s svojimi barvitimi motivi poskrbeli za dodatno pestrost v vašem domu. Stvari, ki jih po nekem času ne pogrešate, pa enostavno zavrzite ali poklonite komu, ki se jih bo razveselil in mu bodo prišle še kako prav.

Izkoristite prostor na stenah

To je stari trik, ki vedno 'vžge'! Če imate preveč stvari, ki vam zavzemajo bivanjski prostor, razmišljajte o nakupu visečih omar ali jih odložite na police. Večina domov ima ogromno neizkoriščenega prostora ravno na stenah, kamor je mogoče pritrditi številne omarice in namestiti odlagalne police.

Pobarvajte police

Dodatno lahko igrivost v vaš dom vnesete s pomočjo polic različnih barv. Izberite žive barve in odtenke, ki bodo v sam prostor vnesli neki kontrast.

Madeži na kavču? Ni panike!

Soda bikarbona: 11 načinov uporabe, ki jih še ne poznate

3 ideje, kako dom počistiti hitreje in učinkoviteje!

V svojemu domu najdite prostor za rastline

Sobne rastline v domu dokazano pozitivno vplivajo na zdravje in počutje, poleg tega so lahko čudovit dekor. Omislite si vsaj eno večjo rastlino v osrednjem prostoru in jo postavite tja, kjer bo dobila dovolj dnevne svetlobe. V kuhinji si omislite zelišča v lončkih ali koritih, ki bodo poskrbela za domačnost, hkrati pa vam bodo olajšala kuhanje in popestrila jedilnik.

Organizirajte svojo omaro

Svojo omaro oživite s pomočjo pisanih obešalnikov. Zimsko in poletno garderobo ločite. Oblačila, ki jih ne potrebujete, zložite na višje police. Obenem pa posortirajte tudi oblačila glede na njihovo uporabnost – oblačila za prosti čas, večerne obleke ...

Izberite nenavadna svetila

Malo bolj intimno vzdušje lahko v vašem domu dosežete tudi z izborom nenavadnega svetila. Takšna, ki oddajajo manj intenzivno oziroma pridušeno svetlobo, bodo vaš dom spremenila v bolj misteriozen prostor.

Police

Prostor za police se najde v vsakem domu. Izberite čim bolj funkcionalne in inovativne. (Foto: iStock)

Izkoristite prav vsak kotiček

Sedežno garnituro ali preprogo namestite v kot dnevne sobe, kar bo v sam prostor vneslo povsem drugačno dinamiko, svetujejo mnogi notranji oblikovalci.

Naj zasije tudi vaša kopalnica

Osvežite svojo kopalnico in ploščice v njej s pomočjo stare zobne ščetke in belila. Kopalno kad pa lahko temeljito očistite tudi s pomočjo grenivke in soli.