Samson Kamnik

(Foto: Samson Kamnik)

Predmete, ki so nas spremljali skozi otroštvo ali pa smo nanje čustveno navezani, zaklade, ki se skrivajo na podstrešju pa tudi serijsko, uniformirano opremo, lahko preobrazimo v ključne, najzanimivejše in najbolj dekorativne kose v našem domu.

Vsestranskost naravnih premazov omogoča uporabo v modernih stanovanjih, na starih domačijah, novih in obnovljenih posestvih, obmorskih hišah, planinskih kočah,… Pobarvamo lahko lesene stole, pručke, kredence, omare, stare steklenice, glinene lončke, stene, vrata, mize, okvirje slik in ogledal, naplavine,….

Samson Kamnik

(Foto: Samson Kamnik)

REVIVO kredne barve nam na enostaven način omogočajo izražanje osebnega okusa in kreativnosti v družinskem krogu že pri ustvarjanju, ne le pri uživanju v novem domu.

Če vas zanimajo Revivo kredne barve, naravna olja in voski, si oglejte spletni trgovini www.naredi.eu in www.revivo.si

Kredne barve z najkvalitetnejšimi pigmenti, visoko vsebnostjo mineralov in široko paleto barv, z navdihom grandioznosti dvorcev, ki vključuje vse od nežnih - slonokoščene, kremne, marelične, intenzivnih - vinsko rdeče, azurno modre in prefinjenih odtenkov - laneno sive, golobje sive, črne, omogoča neskončno kombiniranje barv, ki jih lahko popolnoma prilagodimo barvni shemi našega doma.

Z REVIVO krednimi barvami, ki so enostavne za uporabo v stanovanju in na prostem, prostoru dodamo ali odvzamemo toplino, svetlobo, ga vizualno povečamo ali pomanjšamo, postaramo ali pomladimo. Barvanje je enostavno in zabavno, saj v večini primerov zamudno predhodno brušenje ni potrebno. 

Svoji kreativnosti pustimo proste roke in z nekaj inovativnosti dosežemo:

- dramatičen večbarvni efekt
- gladek in mat moderen izgled,
- rustik obrušen učinek, ki ga enostavno dosežemo z brušenjem ali brisanjem na nekaterih mestih,
- ali pa romantičen, »vintage«, spran izgled

Po tem ko pohištvo dobro očistimo, nanj s čopičem ali gobico nanesemo tanjši sloj barve, poteze pa lahko vlečemo v več smereh in s tem ustvarimo teksturo in globino. Ko se posuši, lahko po želji uporabimo drugo barvo za poudarke. Na posušeno barvo lahko nanesemo brezbarvni VIVACE vosek in s tem barvo dodatno zaščitimo. Namažemo ga s čopičem in ga dobro vtremo, odvečen vosek pa po nanosu s krpo obrišemo. Za starinski videz pohištva lahko nekatere dele narahlo obrusimo, če pa bi želeli določene dele poudariti, lahko na teh mestih uporabimo kontrasten VIVACE vosek, ki je na voljo v štirih odtenkih (Polarno bel, patina zelen, čokoladno rjav, sajasto črn).

Izbrana olja in voski poudarjajo naravno lepoto lesa

Če želimo, da ima naša skrbna obnova lesenega pohištva dolgotrajen učinek, moramo les zaščititi. Ena izmed možnosti so naravna, okolju in zdravju prijazna, olja in voski. Vsestranskost naravnih premazov omogoča uporabo v modernih stanovanjih, na starih domačijah, novih in obnovljenih posestvih, obmorskih hišah … Naravna olja nudijo globinsko zaščito lesa znotraj in na prostem, voski pa poskrbijo za vodoodbojno površinsko zaščito. Najprimernejša izbira za zaščito lesenega pohištva, kot tudi za premazovanje ladijskega poda, lesnih oblog in parketa je olje RUSTIKAL, premaz na osnovi izbranih naravnih olj, ki lesu daje svilnat sijaj.

Samson Kamnik

(Foto: Samson Kamnik)

Svilnat sijaj in zaščito pred vlago in umazanijo bomo notranjim lesenim površinam zagotovili tudi z Antičnim voskom, ki je izdelan po recepturi iz obdobja renesanse in vsebuje naravne voske kot sta čebelji in carnauba ter naravna eterična olja. Lahko ga uporabimo za voskanje nepremazanega lesa, za dodatno zaščito in vodoodbojnost oljenega lesa, restavriranje zbledelih in spraskanih površin, ki niso izpostavljen vremenskim vplivom in so že bile obdelane z oljem, voskom ali lužilom.

Samson Kamnik

(Foto: Samson Kamnik)

Za zaščito vseh lesenih površin v kontaktu s hrano, torej kuhinjskih desk, kuhinjskih pultov in jedilnih miz, je najprimernejša zaščita BALZAM ZA LES, popolna kombinacija najbolj kvalitetnih naravnih olj in voskov. Naravna olja nudijo globinsko zaščito in nego tem pogosto uporabljenim lesenim površinam, voski pa tvorijo zaščitni, vodoodbojen sloj, primeren in certificiran za kontakt s hrano.

Za zaščito lesa na prostem, so najprimernejša Tungovo olje, Sonol olje ali Svarun trdosušeče olje. Ti premazi so namreč obstojni pri zunanjih pogojih, zato se uporabljajo tudi za ekstremne vremenske pogoje, kot so površine izpostavljene morski vodi (čolni) in visokogorskem klimatskim pogojem. Tungovo olje je klasična izbira za premaz lesenih fasad, teras, pohištva, čolnov. Sonol olje se zaradi izredne vpojnosti uporablja pri »narebranih« terasah in pohištvu ter eksotičnih, izjemno trdih lesovih. Svarun trdosušeče olje pa ima dodane naravne smole, ki dajejo premazanemu lesu izredno lep sijaj in izboljšano zaščito.

Primernih premazov tako za notranje kot zunanje lesene površine je še veliko več, pomembno pa je, da izberemo naravne in zdravju prijazne, ki bodo ne le zaščitili naše staro pohištvo, mu povrnili čudovit sijaj in ohranili naravno toplino in otip lesa.

Če vas zanimajo Revivo kredne barve, naravna olja in voski, si oglejte spletni trgovini www.naredi.eu in www.revivo.si , podjetja Samson Kamnik d.o.o., z razvojem in proizvodnjo v Sloveniji. Družinsko podjetje že od leta 1992 združuje izkušnje rokodelcev, restavratorske stroke in znanje laboratorijev po vsem svetu.

V podporo bolj zavednemu in odgovornemu ravnanju z okolico so razvili premaze na osnovi rastlinskih obnovljivih sestavin (olja, voski, minerali, pigmenti) , ki so primerni za različne površine (les, steklo, plastika, glina….). Tudi proizvodnja je okolju prijazna, embalaža pa je primerna za ponovno uporabo. 

Zavihajte torej rokave in se lotite dela, saj kot rečeno vaš dom že z majhnimi popravki in brez večjih stroškov lahko s pomladjo zacveti v vsej svoji lepoti in individualnosti.

Sponzorirana vsebina

Samson Kamnik

(Foto: Samson Kamnik)