dominvrt
Ustvarjalno opremljen dom mladega para
DOM

Ustvarjalno opremljen dom mladega para

02.03.2019, 7:59
3

Pred tem sta živela v stanovanju, ki sta ga najemala. Ko sta se pred dvema letoma lahko preselila na svoje, pa sta lahko dala duška svoji ustvarjalnosti. Rezultat je dom, ki niti malo ne kima minimalizmu. Je eklektična kombinacija starega in novega pohištva ter najrazličnejše dekoracije. Piko na i naredi še nekaj urbane džungle.

Dom v ljubljanski Šiški je prostoren in svetel, zaradi česar sta se vanj takoj zaljubila, četudi je bil, ko sta ga prvič videla, v precej klavrnem stanju. Ker se nahaja v bloku, ki je bil zgrajen leta 1952, je kar klical po koreniti prenovi. Zelo veliko sta postorila sama oziroma s pomočjo prijateljev in staršev. Po dveh letih ju sedaj čaka le še prenova kopalnice. Nato se pošalita, da niti ne vesta, kaj bosta z vsem prostim časom, ki ga bosta naenkrat imela.

Trisobno stanovanje nama s snemalcem razkaže lastnica Nina Šeme. Njen partner Jan Javornik Tizmonar nama skuha kavo ter ponudi doma spečen bananin kruh. Ker sem pred obiskom prebrskala Instagram profil, kjer Nina deli utrinke iz njunega domovanja, sem vedela, da manjka še psička Saba. To sobotno dopoldne je bila v varstvu pri družinskem članu.  

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Nino, ki se sicer ukvarja z marketingom, je notranje opremljanje že od nekdaj zanimalo. Ko je lahko svoj dom uredila tako, kot ji je všeč, je fotografije začela deliti pod imenom Huda lukna. Zraven pogosto simpatično dopiše, da seveda njeno stanovanje ni vedno tako pospravljeno kot takrat, ko se ga odloči ovekovečiti. Tako pač je, ko smo nekje doma in je to tudi prostor, kamor se pridemo spočit in napolnit baterije.

Opazno je, da je polno stvari, ki jima nekaj pomenijo. Tu so najrazličnejše knjige, gramofonske plošče, slike in uokvirjeni plakati, ročno narejene posodice in kavne skodelice, stare luči, okrasne blazine in odeje, ki vnašajo barve in vzorce … Nina pove, da sta vse to začela nabirati, ko sta bila še v najemniškem stanovanju.

Vedno sta bila pozorna tudi, kje bi lahko dobila stare kose pohištva. Te sta nato sama popravila in obnovila … morda osvežila s kakšno barvo, kot sta to storila pri ogledalu v spalnici. Takšno opremljanje je pogosto veliko cenejše, poleg tega je bolj ekološko, saj gre za reševanje predmetov, ki bi sicer končali na smetišču.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Vse kotičke krasijo rože. Najbolj impozanten je ogromen kaktus v dnevnem prostoru. A Nina znova prostodušno prizna, da vedno izbira rože, ki niso preveč zahtevne, saj jih ima sicer rada, a prav celega konca tedna ne želi preživeti v skrbi zanje.

V zgornjem videoprispevku si lahko ogledate fotografije stanovanja, kakršno je bilo, ko sta se vselila, ter posnetke tega, kakšno je danes.

Nina in Jan sta, medtem ko sta ga prenavljala, v njem tudi živela. In Nina pravi, da je bila to kar dogodivščina. Vzmetnico sta selila iz sobe v sobo … pač v tisto, ki je bila v danem trenutku najbolj čista ali bolje rečeno – najmanj umazana. Tudi kuhinjo sta takoj v celoti odstranila, zato sta bila približno dva meseca brez nje in sta si obroke pripravljala na gorilniku, ki ga uporabljata za kampiranje. Nekaj mesecev je bil tako njun vsakdan, da sta vstala, odšla za osem ur v službo; ko sta se vrnila domov, sta delala na prenovi. Pogosto sta v službi ugotovila, da imata še vedno nekaj malte v laseh.

Včasih je bilo naporno. Toda danes z nostalgijo gledata na to obdobje intenzivnega razmišljanja, kaj bi lahko naredila. Zaradi vseh možnosti, ki so se ponujale, sta bila polna ustvarjalnega zagona. Njuna želja je bila narediti nekaj posebnega. Obenem sta si želela dom, v katerem se bosta dobro počutila.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Komentarji (3)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

asgard
02.03.2019, 8:30:20
+17
Uf de bi moja dala rože na hifi opremo je takoj vsega konc. Drugače pa nametano nekam na kup. Ni mi všeč, samo to je itak moje mnenje.
casperaa
19.02.2019, 20:24:37
+20
Lepi časi. Ko si urejamo svoj prvi samostojni dom. Naj uživata.
Bibosan
19.02.2019, 17:51:20
+9
Bravo! Zračno, svetlo, naravno, zanimivo.
NOVICE
Šoltes nosilec liste DeSUS, prepričani so v uspeh
ŠPORT
Eisenbichler kralj snežene kraljice, Timi in ...
POP IN
Jimmy Carter postal najstarejši še živeči ...
TV ODDAJE
Stroge kritike so Valeriyo spravile v jok
VIZITA.SI
Boleča razjeda želodca. Veste, kaj jo povzroča?
OKUSNO.JE
Sočna, hitra in preprosta sladica, ki se topi v ...
ZADOVOLJNA.SI
Kim Kardashian osupnila z novo frizuro
MOSKISVET.COM
Hitler: Od berača do najhujšega serijskega ...
BIBALEZE.SI
Očki, opomnik za vas! Izdelajte to z otrokom
CEKIN.SI
V tem podjetju delavci prejmejo 9700 evrov dodatka
DOMINVRT.SI
Zvezdnik končno prodal vilo, ki je novega ...
ZADOVOLJNA.SI
Ideje za obdarovanje vaše mame