Teniške žogice

(Foto: iStock)

Vodka ubija neprijeten vonj nog

Če imate težave z zatečenimi nogami in neprijetnim vonjem, vam je lahko to opojno sredstvo v veliko pomoč. Vsak dan namočite brisačko v vodko in z njo obrišite otečene in utrujene noge. Vodka namreč vsebuje alkohol, ki deluje antiseptično in nevtralizira vonj, poleg tega pa suši kožo in onemogoča bakterijam in glivicam, da se razrastejo.

Navaden svinčnik proti glavobolu

Ali se kdaj zalotite, da grizljate svinčnik, ko ste napeti in pod stresom? Čeprav je leglo bakterij, s tem ni nič narobe. Grizljanje svinčnika namreč sprošča čeljustne mišice in s tem preprečuje tenzijski glavobol.

Jogurt odpravlja slab zadah

Raziskave kažejo, da živi organizmi v jogurtu zatrejo bakterije, ki povzročajo slab zadah, zato je priporočljivo spiti vsaj en jogurt na dan. Tako vam ne bo neprijetno v družbi odpreti ust.

Umetna sladila - 1

Žlička sladkorja bo v nekaj minutah odpravila kolcanje. (Foto: iStockphoto)

Melisin čaj ubija herpes

Melisa deluje protivirusno in je idealna izbira, da se znebite neprijetne nadloge, kot je herpes. V vrelo vodo dodajte dve do tri žličke posušene melise, ko se ohladi, vanjo pomočite košček vate in večkrat na dan vtrite na prizadeto območje.

Teniška žogica za masažo stopal

Lahko vam služi kot masažni pripomoček za utrujene in razbolele noge. Bosi stopite na žogico in jo valjajte naprej in nazaj dve minuti z vsakim stopalom. Lahko pa uporabite tudi zamrznjeno plastenko vode, ki bo vaše utripajoče noge prijetno ohladila in pospešila prekrvavitev.

Sladkor proti kolcanju

Čajna žlička sladkorja bo v nekaj minutah zaustavila kolcanje. Sladkor naj bi namreč vplival na mišice trebušne prepone, da onemogočijo nenadzorovano krčenje.

Predvajalnik glasbe znižuje pritisk

Znanstveniki so ugotovili, da se je ljudem z visokim krvnim pritiskom ta bistveno znižal ob poslušanju glasbe vsaj pol ure dnevno. Tako si le zavrtite svojo priljubljeno melodijo, ki bo ugodno vplivala tudi pri premagovanju stresa.

Rastlinsko olje bo okrepilo vaše nohte

Pri težavah s krhkimi in lomljivimi nohti si lahko pomagate s čisto navadnim rastlinskim oljem. Vsak večer pred spanjem si ga vtrite v nohte in si roke ovijte s prozorno folijo ali si nadenite rokavice, da ne umažete posteljnine. Vaši nohti bodi čvrstejši in bolj sijoči.

Žvečilni gumi s poprovo meto ali cimetom

Poprova meta naj bi zmanjšala občutek utrujenosti in anksioznosti, cimet pa naj bi povečal budnost in koncentracijo. Poleg tega žvečenje ubija stres in tudi vaš zadah bo prijetnejši.

Lepilni trak nevaren bradavicam

Sliši se nenavadno, a po raziskavah sodeč naj bi bil lepilni trak za kar 25 odstotkov bolj učinkovit pri odstranjevanju bradavic kot zamrznitev. Kemikalije v traku naj bi namreč zadušile in uničile bakterije. Tako prelepite bradavico in vsake tri dni zamenjajte lepilni trak, dokler bradavica ne bo izginila.