mravlje

Mravlje odganja vonj po kavi. (Foto: Reuters)

Mravlje

Mravelj se boste najlažje znebili s pomočjo kave. Kavo potresite okoli vrat, oken ali špranj, skozi katere prihajajo v vaš dom in opazujte, kako se bodo vašemu domu v velikem loku izognile.

Vinske mušice

Da bi se rešili te nadloge, napolnite kozarec z vinskim kisom. Vrh prekrijte s plastično folijo in jo nekajkrat prebodite. Vinske mušice bo pritegnil vonj kisa, v katerem se bodo utopile.

Ščurek

(Foto: Thinkstock)

Muhe

Nadvse nadležnih muh se boste najlažje znebili tako, da pomešate evkaliptus, cvetove detelje in nageljnove žbice. To mešanico natresite v vrečko in obesite s stropa, kjer bo muhe vztrajno odganjala.

Vonj po naftalinu

Če se vam je v dom prikradel vonj po naftalinu, si pomagajte z naslednjim nasvetom. V vrečko natresite meto, poper, rožmarin, sivko, lovorjeve liste, nageljnove žbice in cedro ter jo obesite v omaro. Neprijeten vonj po naftalinu bo izginil za vedno.

Miši

Pred neželenimi glodavci v domu se boste najbolje ubranili s pomočjo močnih vonjev. Poskusite tako, da pomešate eno žlico metinega tekočega mila s pol žličke kajenskega popra. Dodajte osem kozarcev vode in pripravek poškropite po stenskih robovih.

Ščurki

Ščurki bodo iz vašega stanovanja pobegnili, če jim boste nastavili nekaj pekočega. Pomešajte liter vode in dve žlici najbolj pekoče omake, ki jo v kuhinjski shrambi premorete. Mešanico nanesite na mesta, kjer se ščurki zadržujejo, in nikoli več jih ne boste videli.

Termiti

Da bi se znebili teh žuželk, pomešajte štiri žlice marmelade, tri žlice konzervirane mačje hrane in žlico raztopine borove kisline. Žlico te mešanice nastavite na mesto, kjer so se namnožili termiti, pri tem pa pazite, da vašega domačega ljubljenčka ni v bližini. Termiti bodo mešanico odnesli v svoje gnezdo, da bi nahranili matico in potomstvo. Število termitov se bo zmanjšalo vsakič, ko boste postopek ponovili.

Bolhe

Bolh se boste najlažje znebili tako, da po preprogi posujete mešanico sode bikarbone in soli. Mešanica naj stoji vso noč, nato jo posesajte. Na drugih mestih lahko poskusite še z mešanico vode in limoninega soka.

Miš

Pred neželenimi glodavci v domu se boste najbolje ubranili s pomočjo močnih vonjev. (Foto: Thinkstock)