Sol

(Foto: iStock)

Nekateri svetujejo, da bi si morali tisti, ki se jim lasišče hitreje masti, bolj poredko umivati lase. Drugi svetujejo uporabo posebnih šamponov za mastne lase, tretji uporabo bolj blagih šamponov za vsakodnevno uporabo, ki niso tako agresivni do žlez lojnic. Tisti, ki imajo težavo z mastnimi lasmi, lahko potrdijo, da pravzaprav čudežnega recepta ni. Ne glede na to, ali ste pač sprejeli, da je vsakodnevno umivanje nekaj normalnega ali obupujete nad situacijo, lahko poskusite še s soljo. Kako?

► Triki za neizkušene vrtnarje
► Vse več ljudi lubenico soli, izvedite, zakaj!
► Načini uporabe soli, na katere morda še niste niti pomislili

Kot svetuje blogerka Nikkia Joy, v stekleničko šampona, ki ga sicer uporabljate, dodajte žličko navadne kuhinjske soli ter vse skupaj pretresite. Šampon nato uporabite kot običajno. Sol naj bi uravnavala delovanje lojnic in preprečevala prehitro mastenje las. Da sol pomaga pri tej težavi, lahko opazite tudi poleti, ko se kopate v morju in se vam lasje počasneje mastijo. V odzivih na objavo so uporabnice Twitterja več kot navdušene.

► V kuhinji se skriva še nekaj drugih sestavin, s katerimi lahko uspešno preprečujete mastenje las!

Sol lahko uporabite, tudi če se vam lasje ne mastijo pretirano, želite pa si večjega volumna. Sol bo dodobra očistila tudi lase tistih, ki uporabljajo večje količine preparatov za oblikovanje pričesk.